Bandhagens grundsärskola, F–6

Trollesundsvägen 66

Vi är den lilla skolan med det stora hjärtat. Vi anpassar undervisningen efter ditt barn som får tydlighet och struktur under sin skoldag. Glädjen kan uttryckas genom digitala hjälpmedel. Vi tycker om att skapa och träna ditt barn socialt.

Visa alla

Grundsärskola
Enskede-Årsta-Vantör

Vår skola är till för ditt barn som har intellektuell funktionsnedsättning. Vi arbetar med Alternativ Kompletterande Kommunikation, AKK.

Ditt barn får arbeta med bild- och teckenstöd och har tillgång till tidshjälpmedel.

All vår personal har kunskap om intellektuell funktionsnedsättning, autism och andra tilläggsdiagnoser.

Från förskoleklass till och med årskurs 6

Vår arbetsdag ska vara trygg och ditt barn ska känna studiero. Allt efter ålder och mognad tränas ditt barn i att stärka sitt inflytande, ansvarstagande och sin delaktighet.

För att uppnå kunskapsmålen möts ditt barn av höga förväntningar och vi arbetar ständigt med att förbättra våra metoder, genom att kunskapsutveckla vår personal och bygga den bästa grunden för ditt barns framtid.

Bandhagens grundskola

På skolan finns också elever inom grundskolan.

Bandhagens grundskola, F–6

Lärmiljö

I vår digitala skola har ditt barn

• en stor lärplatta på fritids
  • andra digitala hjälpmedel
  • tillgång till en egen lärplatta
  • digitala tavlor i alla klassrum.

I den äldsta och största skolbyggnaden finns

• skolsalar
  • musiksal
  • slöjdsalar
  • fritidshem
  • skolmatsal
  • skolbibliotek
  • elevhälsoteam.

I den lilla paviljongen finns

• skolsalar
  • grundsärskolans fritidshem.

Vi har även en idrottshall och en rosa byggnad.

Utemiljö

Ditt barn

• har tillgång till eget område
  • klättra i ställningar eller gunga
  • kan springa på vår löparbana eller hoppa längd
  • ges möjlighet att hoppa hinder eller kanske bandy
  • kan spela fotboll eller basket på två av de små uteplanerna
  • har pedagoger som förbereder roliga aktiviteter varje rast.

På lektionen har ditt barn möjlighet att

• besöka parkleken i närheten
  • upptäcka skogen och naturen
  • besöka muséer och göra utflykter
  • delta i olika idrottsteman utomhus.

Vi lagar vi maten från grunden. Vårt köksteam lagar god och näringsriktig mat för att ditt barn ska få de bästa förutsättningarna under dagen.

Menyn planeras utifrån livsmedelsverkets rekommendationer och en stor andel av råvarorna som används är ekologiska.

Vi serverar två lunchrätter varje dag, varav en är vegetarisk. En gång i veckan har vi en helt vegetarisk dag.

Vi arbetar aktivt med att minska matsvinnet, som vägs varje dag och resultatet redovisas med hjälp av gröna och röda smileys.

Fritids

Vårt fritidshem heter Pärlan. Vi utgår ifrån läroplanen, där det finns olika förmågor som ditt barn får träna på. Personalen deltar i den dagliga undervisningen och agerar som ditt barns förlängda arm under dagarna.

Ditt barn får hjälp med

• att öva samspel
  • att arbeta med Röris
  • att ha skapande verksamhet
  • ta promenader i närområdet
  • att träna sina färdigheter och påklädning.

Under loven kan ditt barn vara med på utflykter till parker och friluftsområden i olika anpassade aktiviteter.

Bra att veta

Vår skola har många medarbetare för ditt barn, som har hög kompetens och samarbetar nära varandra, för att ditt barn ska känna trygghet och att utvecklas på bästa sätt.

Vi har både ett stort elevhälsoteam och ett trygghetsteam med många olika kompetenser. Vi finns med under hela ditt barns skoldag och arbetar aktivt med att ditt barn ska känna sig trygg, öka sin kunskap och sociala förmåga.

Synpunkter och klagomål

Dina åsikter hjälper oss att utveckla och förbättra vår skola.

Synpunkter och klagomål – Bandhagens skola

Med mycket hjärta arbetar vi ständigt för våra elevers trygghet, utveckling och framgång. Bandhagens skola är en skola för alla.

Pia Nyström, rektor Bandhagens grundsärskola

• Toalett med plats för eldriven rullstol
  • Bemannad reception
  • Entré och entréhall för rullstolsburen