Ett barn gör övningar på en iPad, vi ser bara händerna.

Bandhagens skolas grundsärskola, 1–6

Trollesundsvägen 66

Bandhagens Grundsärskola är en verksamhet för elever som är antagna till grundsärskola. Vi tar emot cirka 15 elever från förskoleklass till årskurs 6.

Grundsärskola
Enskede-Årsta-Vantör
1–6

• Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning
  • Kontrastmarkering Kontrastmarkering

Undervisningen bygger framför allt på tydliggörande pedagogik. Vi använder oss av alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) i form av bild- och teckenstöd.

Vi som arbetar på Grundsärskolan är speciallärare och elevassistenter (barnskötare samt en fritidspedagog). All personal besitter kunskap kring autism. Speciallärarna har påbyggnadsutbildning inom autism och andra neuropsykiatriska funktionshinder.

Grundsärskolan ligger i skolans lokaler och eleverna undervisas av grundskolans lärare i idrott, slöjd, musik, bild och teknik. Vi arbetar med NTA – Naturvetenskap och teknik för alla. Varje termin arbetar vi med ett eller två olika teman, vissa teman återkommer. Exempel på olika teman är Fjärilars liv, Från frö till frö, Mäta och jämföra samt Jord och förändringar. Eleverna får arbeta med konkret material där de undersöker, experimenterar och utvecklar sin kommunikativa förmåga.

Bandhagens skola driver ett kök i egen regi med ett köksteam som lagar mat från grunden. Vi använder oss av ekologiska produkter i så stor utsträckning som möjligt. Maten är god, vällagad och näringsrik. Vi serverar frukost, lunch och mellanmål. Vår skola är en helt nötfri skola.

Idrott och hälsa

Grovmotoriska grundformer, till exempel springa, hoppa och klättra. Sammansatta former i redskapsövningar, lekar, danser och rörelser till musik - såväl inomhus som utomhus. Lekar, danser och idrotter och dess regler. Takt och rytm i lekar, danser och rörelser till musik. Under höstterminen får eleverna möjlighet att gå på simskola.

Vi arbetar med en tillgänglig lärmiljö med våra elever över hela skolan.