Bredängsskolans grundsärskola, 1–9

Bredängstorget 21

Skolans vision är att alla ska lyckas. Den genomsyrar våra måldokument och vårt arbete.

Grundsärskola
Skärholmen
1–9

Alla elever har sina egna mål att lyckas med. För att ge eleverna möjlighet att utveckla sin förmåga till självständighet använder vi lågaffektivt bemötande för att skapa trygga miljöer för eleverna. De elever som läser utifrån ämnen fokuserar på läsinlärning och läsförståelse. Vi använder oss av forskningsbaserade modeller i vår tydliggörande pedagogik. Vi läser såväl natur och teknik med olika teman som arbetar med en musikterapeut.

Vi arbetar också med att utveckla det sociala samspelet mellan eleverna. För elever som läser utifrån ämnesområden använder vi oss av AKK (alternativ och kompletterande kommunikation) i form av bild- och teckenstöd, samt TBA (tillämpad beteendeanalys) som en metod för att kunna påverka vissa beteenden i vardagen.

Bredängsskolans grundsärskola är en verksamhet för elever med utvecklingsstörning och autism. Vi som arbetar i grundsärskolan är specialpedagoger, lärare, förskollärare, barnskötare och elevassistenter. All personal har stor kunskap om utvecklingsstörning och autism.

Bredängsskolan har ett eget tillagningskök där vi lagar maten från grunden. Om möjligt så väljer vi ekologiska råvaror, det finns alltid ett varierat salladsbord, minst en vegetarisk varmrätt och till mellanmål serverar vi hembakat bröd.

Izabella Scorupco var elev på Bredängsskolan och hon har skänkt oss non-violence-pistolen som är ett av flera fina konstobjekt som smyckar skolan.