Ekensbergsskolans grundsärskola, F–5/6

Gröndalsvägen 151-155

Ekensbergsskolan är en liten skola i naturskön miljö där vi har tillgång till bad och kanotpaddling. Vi har även nära till skog och mark där eleverna har sina naturstudier.

Grundsärskola
Hägersten-Älvsjö

Tillgänglighet

Ekensbergsskolan har en kommunal grundskola med elever från förskoleklass till årskurs 5. Den grundsärskoledel som finns på skolan har elever från Förskola till årskurs 6.

Det går cirka 195 elever på skolan, varav 7 elever går på grundsärskolan. Skolans grundsäravdelning kallas Måsen och är ett eget arbetslag, med en biträdande rektor som ansvarar för organisationen. Skolan är i övrigt organiserade i arbetslag med två årskurser tillsammans (F-1, 2-3 och 4-5) med tillhörande fritidshemsavdelning.

Varje läsår har skolan ett övergripande gemensamt tema. Detta för att ge eleverna ett helhetsperspektiv på sitt lärande. Runt temaarbetet är samarbetet väl utvecklat från förskoleklass till årskurs 5, och här samarbetar även eleverna på Måsen utifrån förmåga och behov.