Gärdesskolans grundsärskola, F–9

Banérgatan 56

Vår vision är att vara det självklara valet för barn och föräldrar i vårt närområde. Vi är en traditionell kommunal skola med professionella lärare som är tydliga pedagogiska ledare och har höga förväntningar och krav.

Visa alla

Grundsärskola
Östermalm
1–9

Vi erbjuder till barn att läsa antingen efter grundsärskolans läroplan inriktning ämnen och/eller inriktning ämnesområden. Grundsärskolan är lokalintegrerade i Gärdesskolans lokaler.

Från förskoleklass till och med årskurs 9

Eleverna som läser ämnen har idrott och hälsa, slöjd, bild i årskurs 7–9 och konsumentkunskap i årskurs 4–9 med olika ämneslärare. Eleverna som läser ämnesområden har del av sin motorik- och estetisk verksamhet med ämneslärare.

Gärdesskolans grundskola

På skolan finns också elever inom grundskolan.

Gärdesskolan grundskola, F–9

Lärmiljö

Vi fokuserar på lärmiljön, både den fysiska, sociala och pedagogiska. Ditt barn får möjlighet att lära sig och utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar.

Utemiljö

Vi har en av de större skolgårdarna i innerstaden där förutsättningar finns för aktiviteter för elever i alla åldrar.

Vi har

• gungor
  • basketkorgar
  • lekställningar
  • konstgräsplan
  • bordtennisbord.

Djurgården och grönområdena Gärdet ligger nära skolan.

Varje dag serverar skolrestaurangen näringsrika och tilltalande måltider från vårt eget tillagningskök. Tre rätter, en huvudrätt, en vegetarisk rätt och en soppa serveras varje dag.

Miljö och hållbarhet genomsyrar hela verksamheten. Minst 50 procent av råvarorna är ekologiska. Vi lagar allergi- och intoleranskost för elever som behöver det.

Ditt barn har inflytande på skolrestaurangen via ett matråd där önskemål kan framföras om miljön i skolrestaurangen och om maten

Fritids

Grundsärskolans fritidshem är integrerad i grundsärskolans lokaler. Det finns möjlighet till integrering med både grundskolans fritidshem F–3 och fritidsklubb 4–6.

Vi utnyttjar alla skolans skolgårdar och har en egen bod med material för rastverksamhet.

Skolan invigdes den 23 augusti 1945 och ritades av arkitekt Paul Hedquist.

Sommaravslutningen firas traditionsenligt i Oscarskyrkan.

Vi har ett aktivt föräldraråd som fungerar som ett dialogforum med föräldragruppen.

Synpunkter och klagomål

Dina åsikter hjälper oss att utveckla och förbättra vår skola.

Synpunkter och klagomål – Gärdesskolan

Det är bra stämning på skolan. Lärarna är bra. Eleverna får vara med och bestämma.

• Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Toalett med plats för eldriven rullstol
  • Bemannad reception
  • Entré och entréhall för rullstolsburen