Gärdesskolans grundsärskola, 1–9

Banérgatan 56

Gärdesskolorna är två innerstadsskolor med närhet till trivsamma parker, kultur och natur. På Gärdesskolan F-9 går cirka 700 elever, på Olaus Petri skola F-3 går cirka 200 elever och på Grundsärskolan går 20 elever.

Grundsärskola
Östermalm
1–9

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen

På Gärdesskolans grundsärskola erbjuds elever att läsa antingen efter grundsärskolans läroplan inriktning ämnen och/eller ämnesområden. Här går cirka 20 elever uppdelade i fyra klasser och här arbetar fyra lärare samt elevassistenter efter behov. Vi är lokalintegrerade i skolan.

Eleverna som läser ämnen har idrott och hälsa, slöjd, bild (årskurs 7–9) och hem- och konsumentkunskap (årskurs 4–9) med olika ämneslärare. Eleverna som läser ämnesområden har del av sin motorik- och estetisk verksamhet med ämneslärare. Alla elever i årskurs 1–9 arbetar med NTA, Naturkunskap och Teknik för alla, där klasserna arbetar utifrån olika teman varje termin.

I verksamheten arbetar vi med tydliggörande pedagogik och bildstöd. Vi samarbetar med habiliteringen kring elevernas individuella behov. I undervisning jobbar vi med rörelsepauser och så kallade ”brain-breaks”.

Grundsärskolans fritidshem har egna lokaler samt integreras med både grundskolans fritidshem (F–3) samt fritidsklubb (4–6). Vi utnyttjar alla skolans skolgårdar och har en egen bod med material för rastverksamhet.

Gärdesskolornas matpolicy är att lära våra barn värdet av den sunda matens betydelse för hälsan samt säkerställa att vi serverar varierad kost som håller hög kvalitet. Skolan serverar dagligen näringsrika och tilltalande måltider från ett eget tillagningskök där 50 procent av råvarorna är ekologiska. Varje dag serverar vi tre rätter att välja mellan. Vi har också allergi- och specialkost för elever som behöver det. På skolan har eleverna ett inflytande via matrådet.