Jorielskolans grundsärskola, F-10

Bergtallsvägen 12

Grund- och grundsärskola för elever med neurologiska/grava neurologiska funktionsnedsättningar och flerfunktionshinder. Även fritids och korttidstillsyn. Fokus på konduktiv pedagogik och kommunikation. Alla är välkomna, rörelsehindrade har förtur.

Grundsärskola
Hägersten-Älvsjö
Fristående

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Kontrastmarkering Kontrastmarkering

På Jorielskolan fokuserar vi på människans styrkor och förmågor – utan att blunda för de hinder och svårigheter vi alla möter någon gång i livet. Vi strävar ständigt efter att hjälpa eleven att bli medveten om sina förutsättningar och möjligheter.

Ökad självkännedom stärker självkänslan och bidrar till att eleven förvärvar en realistisk självbild i det långa loppet. Vår målsättning är att stimulera eleven och bli aktiv och klara sig själv så mycket som möjligt i det vardagliga livet.

Kommunikation är en av Jorielskolans profiler. Kommunikation ingår naturligt i samtliga skolämnen och under hela skoldagen.

Eleverna erbjuds musikterapi i perioder under sin skoltid och urvalet sker i samråd med klasslärare.

Om ni tycker Jorielskolan passar er så kan ni ställa er i kö via vår webbplats. Där kan ni också läsa mer om vår verksamhet.

På vår facebooksida kan ni följa vår vardag.
Jorielskolan på Facebook

Är du intresserad av skolan, mejla oss gärna så tar vi kontakt för ett personligt möte.

Konduktiv Pedagogik (KP) är ett specialpedagogiskt kunskapssystem som syftar till att utveckla barn med motorisk funktionsnedsättning till ett så självständigt liv som möjligt.

På skolan har flertalet elever någon form av Alternativ och Kompletterande Kommunikation (AKK). Exempel är teckenkommunikation, bildkartor med fotografier, PCS-bilder/Bliss och kommunikationsapparater.

Funktionsinriktad musikterapi (FMT) innebär att vi med musikens hjälp arbetar med rörelser och sinnesimpulser.

Det mesta lagas från grunden. Maten är näringsrik, god, säker, och miljömässigt hållbar.

Vissa veckor erbjuds två vegetariska rätter, där proteinkällan kommer från bönor och linser. I mesta möjliga mån köps svensk kyckling MSC märkt fisk från Sverige. Dagligen serveras sallad och grönsaker, mjölk, hårt bröd och något energigivande som crème fraiche/olja.

På fredagar soppa med hembakat bröd. Mat mixas till de elever som önskar. Frukt, yoghurt och juice när eleven behöver extra energi.

Lokalerna ligger i samma byggnad som SLL har omvårdnadsavdelningar. Det medför goda möjligheter för skolskjutsen att komma nära ingången samt stor hisshall och hissar.

Intill skolan ligger Långbro Park med goda möjligheter till utevistelse. Parken har både rullstolsvänliga gångvägar, en liten sjö och stora ytor gräsmattor för lek och aktiviteter.

Vi åker ofta på utflykter och närheten till Fruängens centrum ger möjligheten för eleverna att åka kommunalt tillsammans.