Beta School, F-9

Stora Mans väg 11B

Beta School är en modern skola i Långbroparken i Älvsjö som utmanar elevens utveckling och lärande med inspiration av Montessoripedagogiken. Vi har en trygg och öppen stämning som gör att alla vågar säga sin mening, lyfta fram och prova nya idéer.

Älvsjö
Fristående

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Kontrastmarkering Kontrastmarkering

På vår skola tar vi ansvar utifrån lagar och förordningar som gäller för grundskolan.

För att möta ett föränderligt samhälle verkar vi i skolan genom att eleven en kunskapsbas och lust till livslångt lärande. Alla ska kunna känna glädje i att möta nya utmaningar i lärandet.

Vi har utvecklat en egen modell för hur systematiskt kvalitets- och förbättringsarbete i skolan bedrivas – där alla har möjlighet att komma till tals inom skolans alla områden för att ständigt arbeta med både små och större förbättringar.

Vi arbetar kontinuerligt med att skapa ett gemensamt förhållningssätt kring demokratifrågor. Vårt uppdrag är att utveckla elevernas kunskaper om det demokratiska systemet där alla barn och elever får möjlighet att uttrycka sina åsikter och bli hörda.

Det är viktigt att lära eleverna att söka ömsesidig förståelse, att uppskatta tolerans och att lära sig att kritisera orättvisor, med hjälp av teori och praktik, antingen på lokal eller global nivå.

Vi förväntar oss delaktighet från alla som berörs direkt eller indirekt i skolans verksamhet och vi kommer alltid se till att värna om elevens integritet och utveckling avseende kunskaper som social- och emotionell utveckling. Båda sidor är lika viktiga för oss i vår skola!

Skolans profil är matematik och engelska och vi satsar mycket på svenska.

Beta School forma framtidens världsmedborgare i den vackra och anrika Långbroparken.

Vi arbetar även med STAR som värdegrund (Självkänsla, Trygghet, Ansvar och Respekt) så att varje barn får med sig sin egen stjärna i ryggsäcken på sin livsvandring.