Blommensbergsskolan, 6-9

Blommensbergsvägen 116

Välkommen till skolan där du spelar huvudrollen. Blommensbergsskolans arbetssätt och vision bygger på fyra hörnpelare. Kunskap, tema, kultur och trygghet med eleverna i fokus.

Hägersten-Liljeholmen
6–9

• Kontrastmarkering Kontrastmarkering

Skolan består av två skolbyggnader:

• Ekensbergsskolan årskurs F-5
  • Blommensbergsskolan årskurs 6-9

Båda ligger i ett naturskönt område nära till allt utbud som Stockholms stad erbjuder i form av teater, museer och andra möjligheter att få kunskaper. Det finns bra kommunikationer med både tvärbana, buss och T- banan.

Vi strävar efter att ge eleverna bästa möjliga ämneskunskaper och att våra elever ska känna sig utmanade och inspirerade av undervisningen. Just nu satsar vi extra på kollegialt lärande med fokus på undervisningen.

Vi deltar även i ett Ifous forskningsprojekt som fokuserar på programmering i matematikundervisningen.

På vår skola får elever öva att använda sig av kulturella uttrycksformer som musik, bild, teater, dans, media och makerspace, samt visa upp dessa för varandra.

Vi lagar all mat i vårt tillagningskök och det serveras alltid tre olika rätter varav en är vegetarisk. Inga intyg behövs för att få äta den vegetariska kosten utan den är till alla elever som vill äta den.

Från vårterminen 2020 kommer vi att byta lokaler till Tellusborgsvägen 32 för att Blommensbergsskolans byggnad behöver renoveras. Vi kommer att få nyrenoverade lokaler, fullt utrustade med flera estetiska salar än vad som idag finns i skolan.