Bobergsskolan, F-6

Småviltsgatan 6

Bobergsskolan är en nybyggd F-6-skola med cirka 420 elever i den moderna stadsdelen Norra Djurgårdsstaden.

Östermalm

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning

Vårt sätt att arbeta kallar vi för ”Bobergsmodellen”.

Våra ledord är ”engagemang för bättre lärande” och ”höga förväntningar”. För oss betyder detta ett gemensamt förhållningssätt hos personal, elever och vårdnadshavare i hela vår verksamhet. Vi tror att engagemang och höga förväntningar bidrar till en bättre arbetsmiljö, studiemotivation och nyfikna elever med höga resultat samt vårdnadshavare som vet vad som förväntas.

I Bobergsmodellen är varje årskurs indelad i flera mindre grupper istället för stora klasser vilket gör att lärare och elever får en väldigt hög kvalitet på sin undervisning.

Vi lägger stort fokus på lärmiljön, både den fysiska, sociala och pedagogiska. Alla elever ska ha möjlighet att lära sig och utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar. Kring detta arbetar ett starkt team av specialpedagog, speciallärare, kurator, skolsköterska och skolpsykolog samt skolledning.

Skolan har eget kök som drivs av vår erfarne köksmästare tillsammans med två kockar och köksbiträden. Kökets fokus är att skapa hållbar, varierad men framför allt mat som eleverna verkligen tycker om.

Köket levererar även mat till en annan grundskola samt en förskola.