Hamnskolans högstadium

Vintertullstorget 2

Vi är en skola som ligger centralt på Södermalm, med närhet till flera parker och en trevlig innergård. Vi finns i samma lokaler som Hamnskolans förskola och skola.

Södermalm
7–9
Fristående

Tillgänglighet

Vi erbjuder barn och elever en sammanhållen skolgång med fokus på gemenskap, studiero och höga studieresultat.

Genom vårt samarbete med Hamnskolans förskola och grundskola, som vi delar lokaler med, kommer vi att kunna erbjuda barn och elever i området att gå från förskola upp till årskurs 9 på Hamnskolan och Hamnskolans högstadium.

Våra lokaler är noggrant planerade för att möta elevernas intressen och lärande. Vi har en stor och fin ateljé för trä- och syslöjd, bild och form samt för musik och drama. Vi har även en fin NO-sal där vi utforskar och laborerar. Idrott har vi i bland annat i Skanstullshallen och närliggande frilufts- och grönområden.

Vi utökar och anpassar våra lokaler under sommaren för att ta emot fler elever till vårt högstadium.

Hos oss utbildas våra elever för morgondagen. Vid sidan av kunskaper och höga studieresultat får eleverna utveckla förmågor för framtiden. Vi arbetar med moderna verktyg och undervisningsmetoder och samverkar mellan olika ämnena för att utmana normer med nya perspektiv. För våra elever på högstadiet erbjuder vi program inom kreativitet och naturvetenskap som förbereder dem för sitt framtida gymnasieval.

Vår mat tillagas omsorgsfullt, varierat och näringsriktigt i vårt eget kök på Hamnskolan. Varje dag serveras även ett vegetariskt alternativ och vår salladsbuffé har ett brett utbud. Mjölken är alltid ekologisk och i största möjliga mån inhandlas svenska eller närproducerade matvaror.