Lilla Djurgårdsakademien

Värtans Stationsväg 4

Lilla Djurgårdsakademien är en fristående, icke-vinstdrivande lågstadieskola i ett unikt stationshus på Värtans stationsväg 4. Det är en liten skola med 15 elever i varje klass eller årskurs. De som undervisar är erfarna och kompetenta pedagoger.

Östermalm
Fristående

Tillgänglighet

Skolan har särskild kompetens inom dyslexi och dyskalkyli. Vilket innebär att skolans pedagoger och elevhälsan har gedigen kompetens och resurser för att följa upp elevernas tidiga språkutveckling. På skolan finns anställd logoped och arbetsterapeut som kan följa upp alla elever i deras individuella utveckling.

På Lilla Djurgårdsakademien har måltiderna en viktig och särskild betydelse. Vi får våra måltider direkt levererade från en lokal och populär cateringverksamhet. Eleverna äter under lugna former, tillsammans med sina pedagoger och efter lunchen har vi alltid en stilla stund och samling innan eleverna går ut på rast, detta för att alla ska kunna äta i lugn och ro.

Skolans läge och närheten till naturen i Lill-Jansskogen, Gärdet och Djurgården gör att vi ofta och gärna gör utflykter tillsammans i mindre grupper eller hela skolan tillsammans.