Roslagstullsskolan, F–6

Sveavägen 162 B–C

Roslagstullsskolan erbjuder ditt barn en trygg skolmiljö med god stämning, kvalitativ undervisning. Under läsåret 2022/2023 har skolan årskurs F–3 samt fritidshem. Skolan är under uppbyggnad med planerad verksamhet för årskurs F–9.

Visa alla

Norrmalm

Roslagstullsskolan erbjuder en trygg skolmiljö med god stämning, kvalitativ undervisning och utevistelse.

Från förskoleklass till och med årskurs 3

Roslagstullsskolan är under läsåret 2022/2023 en F–3 skola med fritidshem. Fram till inflyttningen i huvudbyggnaden växer skolan med en årskurs per läsår. När Roslagstullsskolan är fullt utbyggd har vi plats för 600 elever med två klasser i varje årskurs.

Lokaler som

• idrottssal
  • skolrestaurang
  • slöjdsalar
  • skolbibliotek

placeras efter renovering i huvudbyggnaden. Tills vidare är skolan i en ny, modern, rymlig och fräsch paviljong.

Lärmiljö

Digitala verktyg är en naturlig del av undervisning, kommunikation och uppföljning.

Vi skapar bra förutsättningar för ditt barns skol- och yrkesval i framtiden. Vår värdegrund är inkluderande och gångbar i den alltmer globaliserade världen.

Utemiljö

Roslagstullsskolan har en rymlig skolgård nära till Nationalstadsparken (Hagaparken, Bellevueparken). Vi har därmed förmodligen Stockholms största och grönaste skolgård. Vi använder den varje dag i vår undervisning och under fritidsverksamhet.

På Roslagstullsskolans kock lagar god och vällagad mat med hög andel ekologiska råvaror.

Skolmatsalen är ljus och rymlig. Den är utrustad med ljuddämpande material i tak och väggar. Bord och stolar har ljuddämpande bordsytor och sitsar för att skapa en bra ljudmiljö.

Fritids

Har ditt barn behov av omsorg på morgonen har vi ett morgonfritids. Mellan 08.00 och 08.30 är alla utomhus.

Fritidstiden börjar med samling där vi presenterar eftermiddagens aktiviteter. Innan aktiviteterna drar äter vi mellanmål eller tar med på utflykt.

På fritids kan ditt barn välja bland många aktiviteter som

• skapande i ateljén
  • lek
  • spel
  • uteaktivitet.

Bra att veta

Roslagstullsskolan har ett aktivt föräldraråd ger stöd och mervärde till skola och fritids.

Skolans historia i korthet

• Huvudbyggnaden ritades 1936 av arkitekterna Nils Ahrbom och Helge Zimdal, med dåtidens funktionalistiska idéer.
  • Byggnaden uppfördes till Stockholms högre allmänna läroverk för flickor.
  • Skolan har bland annat används som vuxengymnasium och av Stockholms universitet.
  • Projekteringen av ombyggnad till grundskola sker i nära samarbete med antikvarie. Byggnaden har en blå markering i Stockholms stads kulturhistoriska klassificeringskarta och ingår också i riksintresse för kulturmiljövård.

Synpunkter och klagomål

Dina åsikter hjälper oss att utveckla och förbättra vår skola.

Synpunkter och klagomål – Roslagstullsskolan