E-tjänster för grundskola

I Stockholms stad finns olika e-tjänster för kontakt med staden. Du kan hantera sådant som gäller grundskola och fritidshem i flera e-tjänster. Du behöver bank-id för att använda e-tjänsterna.

I e-tjänsten Söka skola ansöker du till kommunala och vissa fristående skolor. Du ser i e-tjänsten vilka skolor som är anslutna. Du kan

• ansöka till skola
  • ändra i din ansökan
  • få antagningsbesked om placering
  • bekräfta plats och signera.

Från och med den 25 mars kan du se antagningsbesked i e-tjänsten. Svara senast den 7 april.

Mina sidor ändrar du dina kontaktuppgifter för stadens e-tjänster, till exempel Skolplattformen. Aktuella uppgifter är avgörande för att du ska kunna använda stadens e-tjänster, som Skolplattformen.

I skolplattformen kan du

• få information om ditt barns undervisning och undervisningsmaterial
  • få information om ditt barns planering av undervisningen
  • se ditt barns dokumentation om kunskapsutvecklingen
  • följa ditt barns registrerade närvaro och frånvaro
  • se ditt barns schema
  • få aktuell information från ditt barns mentor (handledare) eller klasslärare och från ditt barns skola.

Du som är vårdnadshavare behöver bank-id för att logga in.

Du kan använda Skolplattformen i din mobiltelefon med en app. Du som vårdnadshavare behöver mobilt bank-id för att logga in.

Anmäl frånvaro

Du anmäler till skolan att ditt barn är frånvarande med ett sms i appen Anmäl frånvaro. Du måste registrera ditt mobiltelefonnummer i Mina sidor för att använda appen.

Ansök om fritidshem

I den här e-tjänsten kan du

• följa ditt ärende
  • tacka ja eller nej till en fritidshemsplats
  • registrera eller ändra dina inkomstuppgifter.

Tjänsten hette innan 1 april 2019 Min barnomsorg.

Mina fakturor

I e-tjänsten Mina fakturor kan du se alla dina fakturor från Stockholms stad.

I e-tjänsten Färdighetsprov ansöker du till Adolf Fredriks musikklasser för att få en provtid att göra färdighetsprov. Du kan söka både till Adolf Fredriks musikklasser Farsta och Adolf Fredriks musikklasser Norrmalm.

Du gör ansökan till läsåret 21/22 under hösten 2020 och ansökningsperioden är från den 15 oktober till och med den 16 november.

När en provtid tilldelats får du ett mejl till den mejladress du angivit i ansökan och kan sedan logga in i e-tjänsten för att ta del av informationen och acceptera den erbjudna provtiden.

Antagningsbeskedet kommer samtidigt som för ansökan under ordinarie ansökningsperiod och finns tillgängligt i e-tjänsten Söka skola den 25 mars.

Mer information om ansökan till Adolf Fredriks musikklasser hittar du på skolans webbplats.