E-tjänster för grundskola

I Stockholms stad finns olika e-tjänster för kontakt med staden. Du kan hantera sådant som gäller grundskola och fritidshem i flera e-tjänster. Du behöver bank-id för att använda e-tjänsterna.

I e-tjänsten Söka skola ansöker du till skola för kommunala och vissa fristående skolor. Du ser i e-tjänsten vilka skolor som är anslutna. Du kan

• ansöka till skola
  • ändra i din ansökan
  • få antagningsbesked om placering
  • bekräfta plats och signera.

E-tjänsten Söka skola är endast aktiv under perioden 15 januari till 15 februari.

Mina sidor ändrar du dina kontaktuppgifter för stadens e-tjänster, till exempel Skolplattformen. Aktuella uppgifter är avgörande för att du ska kunna använda stadens e-tjänster, som Skolplattformen.

I skolplattformen kan du

• få information om ditt barns undervisning och undervisningsmaterial
  • få information om ditt barns planering av undervisningen
  • se ditt barns dokumentation om kunskapsutvecklingen
  • följa ditt barns registrerade närvaro och frånvaro
  • se ditt barns schema
  • få aktuell information från ditt barns mentor eller klasslärare och från ditt barns skola.

Du som är vårdnadshavare behöver bank-id för att logga in.

Du kan använda Skolplattformen i din mobiltelefon med en app. Du som vårdnadshavare behöver mobilt bank-id för att logga in.

Anmäl frånvaro

Du anmäler till skolan att ditt barn är frånvarande med ett sms i appen Anmäl frånvaro. Du måste registrera ditt mobiltelefonnummer i Mina sidor för att använda appen.

Ansök om fritidshem

I den här e-tjänsten kan du

• följa ditt ärende
  • tacka ja eller nej till en fritidshemsplats
  • registrera eller ändra dina inkomstuppgifter.

Mina fakturor

I e-tjänsten Mina fakturor kan du se alla dina fakturor från Stockholms stad.