Abrahamsbergsskolan, F–9

Gustav III:s väg 2–10

Abrahamsbergsskolan byggdes 1946 tillsammans med bostadsområdet Abrahamsberg. Skolbyggnaden smälter väl in i den tegelgula tidsenliga bebyggelsen och ligger ett par minuters promenad från Abrahamsbergs T-banestation. Paul Hedquist var arkitekt.

Bromma

• Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning
  • Kontrastmarkering Kontrastmarkering

Abrahamsbergsskolan är en kommunal grundskola för elever i årskurs F-9 indelat i stadier (låg-mellan-hög) samt förskoleklass. Här finns också skolbarnsomsorg för förskoleklass till årskurs 3, en öppen fritidsverksamhet för elever i årskurserna 4-6 och en bemannad rastverksamhet för årskurs 7-9.

Skolans restaurang tillagar egen mat från grunden med hög ekologisk faktor och levererar även till närliggande skola.

Abrahamsbergsskolan är en väl fungerande skola. Här råder ett bra arbetsklimat där de allra flesta elever och vuxna trivs och känner trygghet. I skolans olika verksamheter finns många engagerade och skickliga pedagoger som också är säkra och tydliga ledare samt intresserade av en fortsatt skolutveckling.

Abrahamsbergsskolan är en mycket välskött skola där eleverna når dokumenterat höga resultat vilket i sin tur gör dem väl förberedda inför vidare gymnasiestudier.