Åsö grundskola, 7–9

Blekingegatan 55

Åsö grundskola är en högstadieskola på Södermalm. Vi ser oss som en skola för alla och benämner oss ofta som ”Hjärtat på söder”. Vi arbetar med årskursvisa arbetslag för att ha ett gott samarbete runt varje elev och en kontinuitet i mentorskapet.

Södermalm
7–9

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning

Åsö grundskola på Södermalm är en högstadieskola med cirka 500 elever. Vi tar emot elever från Södermalm och andra delar av Stockholm. I detta arbete strävar vi alltid efter en god dialog med avlämnande skolor så att kunskapen om varje elev fångas upp redan i uppstarten.

Vi strävar efter en undervisning där våra elever upplever variation och motiveras till att vidareutveckla sina kunskaper och utmana sig själva och varandra i ett gott samarbetsklimat.

I elevens dagliga undervisning finns tillgång till digitala verktyg och varje elev har sin egen Chromebook eller Ipad för att underlätta tillgång till våra olika plattformar och digitala läromedel. Vi har också ett trygghetsarbete där vi från detta år har en socialpedagogisk kompetens som även arbetar ute bland våra elever. Vi tror på en relationell pedagogik och att trygghet och lärande är beroende av varandra.

Vi har en hög behörighet bland våra lärare och landar läsåret 2019/2020 på 91 procent legitimerade lärare som undervisar våra elever. Våra förstelärare samarbetar för att skapa ett utmanande och bra kollegialt samarbete mellan våra lärare på skolan.

Åsö grundskola har ett tillagningskök vilket innebär att vi lagar maten på plats. Vår ambition är att laga så mycket som möjligt från grunden. Vi serverar vegetariskt alternativ varje dag och en dag i veckan är helvegetarisk.