Skolbyggnad

Backluraskolan, F–6

Brunklövergränd 12

Backluraskolan är en kommunal F-6 grundskola i Norra Hässelby villastad, i närheten av stora grönområden och naturreservat. Skolan har cirka 400 elever, från förskoleklass till och med årskurs 6.

Visa alla

Hässelby-Vällingby

I förskoleklassen arbetar vi enligt Bornholmsmodellen för att stärka elevers språkliga utveckling.

Skolan har som mål att öka alla elevers möjlighet till rörelse under skoldagen. En av skolans förstelärare har som uppdrag att leda arbetet med ökad rörelse.

För att ge eleverna möjlighet till utökat estetiskt lärande arbetar skolan med inriktningar för elever årskurs 4-6. Vi erbjuder:

• Friluftsliv
  • Bild och animering
  • Musik och dans
  • Programmering
  • Slöjd och konsthantverk
  • Sokratiska samtal.

Backluraskolan erbjuder en trygg och utvecklande lärmiljö som kännetecknas av att alla känner alla. En viktig del i att skapa trygghet är att ha ett gott samarbete med vårdnadshavare. En del i det samarbetet är vår föräldraförening, BAFF (Backluraskolans föräldraförening).

Lågstadiet (F-3) är uppdelat i tre paralleller och mellanstadiet (årskurs 4-6) i två paralleller. Skolan erbjuder verksamhet genom Fritidshem för elever i årskurs F-3 på eftermiddagar samt under lov. Elever på mellanstadiet är välkomna att delta på skolans Fritidsklubb.

En skola för alla

Backluraskolans vision är – En skola för alla. Där kunskap och välmående förenas. Vår vision kompletteras med vårt värdeord GLAD. Det står för:

G – Gemenskap
L – Likvärdighet
A – Ansvar
D – Delaktighet.

Vårt arbete på skolan genomsyras av ett lösningsfokuserat och positivt förhållningssätt. Vi har höga förväntningar på våra elever och genom att träna förmågor såsom analys, reflektion samt att utveckla det metakognitiva tänkandet vill vi att eleverna når högre måluppfyllelse.

Backluraskolan arbetar digitalt och alla elever har tillgång till en egen enhet. Vi är stolta över att en stor del av våra lärare är legitimerade. Vi har många förskollärare och grundlärare mot fritidshem som arbetar på våra fritidshem, vilket ger en bra grund för ett lärande hela dagen.

Vi lagar all vår mat i eget tillagningskök. Varje dag finns det flera olika maträtter samt soppa att välja emellan. Vi har också ett stort salladsbord. För de elever som går på fritidshemmen samt klubben serveras mellanmål på eftermiddagen. Vi serverar frukost för de som önskar.

• Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Toalett med plats för eldriven rullstol
  • Bemannad reception
  • Entré och entréhall för rullstolsburen