Bagarmossens skola, F–9

Emågatan 13

Vi är kommunala skolor beläget i ett område som erbjuder bra kommunikationer och närhet till natur. Vi består av Bagarmossens skola, en F-9 grundskola, och Brotorpsskolan som är en F-6 skola.

Skarpnäck

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen

Enheten Bagarmossen Brotorps skolor utmärks av en stark kreativitet med självständiga elever som har en stark självkänsla. Vi strävar mot samma mål och har en gemensam idé kring det som gäller på vår skola.

Vår pedagogik sätter fokus på effektivitet och glädje att lära. Metoderna är flexibla för att kunna passa ämnet och varje elev. Lärarna är behöriga och deras kunskap, tillvägagångssätt och attityd är mycket viktiga faktorer i läroprocessen.

Vår övergripande tanke inom samtliga verksamheter på enheten kallar vi den röda tråden. Vi utgår från en helhetssyn inom alla de pedagogiska verksamheterna som erbjuds eleverna mellan sex och sexton års ålder. Den kan ses som en röd tråd där vi eftersträvar pedagogisk samsyn och samverkan mellan olika verksamheter både vertikalt och horisontellt.

Samsynen och samverkan innebär också att vårt arbete ser till individen och till hans eller hennes hela behov där fokus är på kunskapen. Vår gemensamma värdegrund genomsyrar alla skolans verksamheter.

På vår skola är elevinflytande viktigt. Eleverna arbetar i klassråd, elevråd och matråd för att utveckla skolan. Vi eftersträvar ett gott samarbete med dig som förälder, tillsammans kan vi stödja eleverna på bästa sätt.

Grundläggande för vår verksamhet är att barn och vårdnadshavare skall känna trygghet och få de bästa förutsättningarna för att utveckla sin kunskap.

Trygghetskänslan och därmed kunskapsutvecklingen förstärks med den ”röda tråd” som enheten arbetar med i perspektivet sex till sexton år.

God, nyttig och vällagad, så ska skolmaten vara! Vi lagar lunch till ditt barn och cirka 1100 personer till, varje dag, även när det är lov och ditt barn är på fritidshemmet. Vi lagar också mellanmål till 400 elever varje dag.

Vårt mål är att laga den mesta maten från grunden. Köttfärsbiffar görs med nötfärs och vi gör dem själva här i köket. Potatismoset görs på kokt potatis och inte på pulver.