Björkhagens skola, F-9

Karlskronavägen 10

Björkhagens skola är en F-9 skola som ligger söder om söder, mitt i grönskan på gränsen till Nackareservatet. Mottot för vår skola är kunskap och hjärta.

Skarpnäck

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen

Genom att inspirera och skapa nyfikenhet, möta eleverna där de är och utifrån deras egna förutsättningar, skapar vi en skola där alla kan lyckas och nå långt i sin kunskapsutveckling.

För att lyckas med vårt uppdrag har vi på djupet förstått att det är genom samarbete vi erbjuder den bästa skolgången för våra elever. På Björkhagens skola är arbetet tillsammans överordnat individen och samarbetskulturen är synlig och självklar.

Vi har utvecklat en organisation och arbetssätt som möjliggör för våra pedagoger att samarbeta kring eleverna i både arbetslag och i ämnesteam.

På Restaurang Björken serveras 1200 portioner mat om dagen och man tillagar så mycket man kan från grunden. Skolans restaurang gör oftast sina egna fonder och buljonger.

Vi når Stockholms stads mål avseende andelen ekologiska livsmedel (52 procent). Kökschefen har matråd cirka 4 gånger per läsår med representanter från alla årskurser.

Skolan har en mellanstadieklubb för åk 4-6 (Melliz) i skolans lokaler.