Björngårdsskolan, F-6

Maria Prästgårdsgata 9

Välkommen till Björngårdsskolan, den öppna skolan med staden som klassrum.

Södermalm

Björngårdsskolan är en två till treparallellig skola från förskoleklass till årskurs 6. Vi är tillsammans cirka 600 elever.

Skolans personal har ett otroligt engagemang vilket gör att "alla känner alla" och möjligheten att bli sedd och lyssnad på är stor. Med det "varma hjärtat" hos personalen är skolan perfekt för dig som söker en kreativ och normkritisk enhet med höga förväntningar.

På Björngårdsskolan har vi ett tydligt kunskapsfokus med höga förväntningar på både elever och lärare. Vi tycker det är viktigt att arbete utifrån vår vackra närmiljö i hjärtat av Södermalm och Stockholm City samt bibehålla de starka traditioner som finns på skolan.

Vårt fokus är att arbeta på ett kreativt och stimulerande sätt med läroplanens förmågor (LGR11) för att förbereda våra elever för framgång i framtiden. Hos oss möts vi tillsammans, oavsett ålder, kön och religion med värdegrund- och trygghetsarbete i fokus, då vi anser att man som elev måste må bra för att kunna prestera maximalt.

Vi lägger stor vikt vid gemensamma samlingar i skolans vackra aula, detta för att skapa samhörighet, förståelse och stolthet över Björngårdsskolan.

Ta del av vår gemenskap med staden som klassrum, kom och sjung vår "Björn-sång" med oss!