Bobergsskolan, F–7

Småviltsgatan 6

Bobergsskolan är en modern, nybyggd skola i stadsdelen Norra Djurgårdsstaden. Våra ledord är engagemang och höga förväntningar. Det är ett gemensamt förhållningssätt hos personal, elever och vårdnadshavare.

Visa alla

Östermalm

Vi arbetar enligt Bobergsmodellen. Det innebär att vi inte har regelrätta klasser utan eleverna undervisas årskursvis i flexibla grupper där gruppmedlemmarna blandas flera gånger per läsår. Vi har också valt att ha ämneslärare hela vägen från förskoleklass och uppåt.

Bobergsmodellen fokuserar mycket på elevernas lärmiljöer och vi har delat in våra lärmiljöer i tre områden enligt Specialpedagogiska skolmyndighetens definition

• fysiska
  • sociala
  • pedagogiska.

Från förskoleklass till och med årskurs 7

Skolan har i dag elever från förskoleklass till årskurs 7 men skolan är fullt utbyggd för elever från förskoleklass fram till årskurs 9 från och med hösten 2023.

Lärmiljö

På Bobergsskolan innebär fysiska lärmiljöer hemvister och andra salar där undervisning bedrivs. Ljud- och ljusmiljö, synintryck samt möbler och inredning är valda och anpassade utifrån att eleverna är olika och tillgodogör sig undervisning på olika sätt.

Den pedagogiska lärmiljön på Bobergsskolan utgår också från elevernas olikheter där undervisningen görs tillgänglig.

Social lärmiljö innebär att vi arbetar systematiskt med värdegrund, socialt klimat, trygghet och gemenskap i skolan.

Utemiljö

Bobergsskolan ligger mitt i Norra Djurgårdsstaden med närhet både till Hjorthagens idrottsplats och skog och natur. Skolgården är kreativt utformad och utrustad med många olika lekredskap.

Vi har ett eget kök på skolan, där vi lagar all mat från grunden. Ditt barn kan varje dag välja mellan minst två rätter, varav minst en är vegetarisk. Ett stort salladsbord kompletterar huvudrätterna.

Vi har en hög andel ekologisk kost och vi arbetar med både återvinning och miljötänk i vårt kök. Vår mat uppskattas av både elever och personal.

Fritids

Bobergsskolan har ett åldersintegrerat fritidshem. Där arbetar vi varje dag med styrda aktiviteter som planeras utifrån fritidshemmets kapitel i läroplanen.

Vi ser skoldagen som en helhet, vilket innebär att det ditt barn arbetar med i skolan också förstärks under fritidstiden. Denna struktur har även gett resultat i trygghetsarbetet.

Aktivitetsplaneringarna utvärderas av eleverna och är en del i det systematiska kvalitetsarbetet.

Bra att veta

Bobergsskolan blev utnämnd till årets skol- och förskolebyggnad 2020. Vi vann över tre andra skolor som var nominerade till utmärkelsen. Juryn lovordade bland annat projektet för en fin balans mellan det historiska och det moderna, med en spännande, rik och mångfaldig värld av olika utrymmen och inspirerande detaljer. En offentlig omröstning slog till slut fast att Bobergsskolan förtjänade att ta hem titeln.

De konstnärliga gestaltningarna har skapats av Åsa Stjerna, Helene Billgren och Anders Sletvold Moe. De olikartade verken håller sig till varsitt formspråk och är helt oberoende av varandra. Naturen är temat som binder dem samman.

Synpunkter och klagomål

Dina åsikter hjälper oss att utveckla och förbättra vår skola.

Synpunkter och klagomål – Bobergsskolan