Bredängsskolan, F–9

Bredängstorget 21

Bredängsskolan är en mångkulturell skola med grund- och grundsärskola. Vi har fritidshem, fritidsklubb och korttidstillsyn (på grundsärskolan). Vi har också en förberedelsegrupp för nyanlända och en regional särskild undervisningsgrupp, Fenix.

Visa alla

Skärholmen

Skolans vision är att Alla ska lyckas. Därför arbetar vi med språkutvecklande och kooperativa arbetssätt i skola och fritidshem.

För att Alla ska lyckas följer alla lektioner samma struktur. Vi ser att lektionsstrukturen gynnar ditt barns lärande och kunskapsutveckling.

Bredängsskolans ordnings- och trivselregler beskriver förväntningarna på hur vi ska vara mot varandra för att Alla ska lyckas. Fokus i vårt värdegrundsarbete är gott språkbruk.

Bredängsskolans grundsärskola

På skolan finns också elever inom grundsärskolan.

Bredängsskolans grundsärskola

Lärmiljö

Alla klasser har hemklassrum. Klasserna i låg-, mellan- respektive högstadiet är grupperade i olika delar av skolhuset.

Grundsärskolan har egna lokaler med egen ingång nära vändplan för skolskjuts.

Utemiljö

Bredängsskolan ligger i Bredängs centrum med närhet till både natur och kultur. Skolans lokaler är placerade runt en stor vacker gård där vi har en scen, flera lekplatser samt basket- och fotbollsplan.

Skolmaten tillagas på plats i skolans kök.

Vi erbjuder alla elever frukost på skolan innan lektionerna börjar.

Till lunchen serveras rikligt med grönsaker och det finns alltid minst två rätter att välja på, varav minst en är vegetarisk.

Fritids

Till Bredängsskolan hör ett fritidshem med två avdelningar:

• Regnbågen för eleverna i förskoleklass och årskurs 1.
  • Solen för årskurs 2–3.

Vi har också fritidsklubben Eftis för årskurs 4–6.

Grundsärskolan erbjuder både fritids och korttidstillsyn (KTT).

Bra att veta

• Vi samarbetar med kulturskolan El Sistema på låg- och mellanstadiet där eleverna får lära sig att spela i ensemble.
  • Vi deltar i olika estetiska projekt där vi i samarbete med andra aktörer låter eleverna utveckla sitt skapande och möta ny teknik.
  • Bredängsskolan är en mobilfri och sockerfri skola.

Synpunkter och klagomål

Dina åsikter hjälper oss att utveckla och förbättra vår skola.

Synpunkter och klagomål – Bredängsskolan

En underbar skola som satsar mycket på att ge elever motivation till att orka.