Bredängsskolan, F-9

Bredängstorget 21

Bredängsskolans vision är att alla ska lyckas. Den genomsyrar våra måldokument och vårt arbete.

Skärholmen

Tillgänglighet

För att alla ska lyckas satsar vi på språkutvecklande arbetssätt, digitalisering i undervisningen, att värna skolans värdegrund och att stärka elevernas inflytande över sina studier.

Vi vill att våra elever ska lyckas nå sina personliga mål med skolan och att de i framtiden ska ta en plats i samhället som demokratiska medborgare.

För att alla ska lyckas följer alla lektioner samma struktur. Lektionen börjar med att läraren presenterar målet för lektionen och förklarar hur lektionen hänger ihop med det man gjorde förra gången. Lektionen avslutas med en sammanfattning – vad har vi lärt oss idag och hur var arbetsklimatet?

Våra ordningsregler speglar våra förväntningar om att vi ska bemöta varandra på ett positivt och respektfullt sätt, att eleverna kan vända sig till vuxna på skolan för att få hjälp och att varje elev måste ta ansvar för sitt beteende i skolan och på sociala medier.

I skolan läggs grunden för en livslång lust att lära. Vi som arbetar på Bredängsskolan sätter en ära i att varje dag få bidra till lärande, utveckling och framtidstro på en skola där alla ska lyckas.

Bredängsskolan har ett eget tillagningskök där vi lagar maten från grunden. Om möjligt så väljer vi ekologiska råvaror, det finns alltid ett varierat salladsbord, minst en vegetarisk varmrätt och till mellanmål serverar vi hembakat bröd.

Izabella Scorupco var elev på Bredängsskolan och hon har skänkt oss non-violence-pistolen - ett av flera fina konstobjekt som smyckar skolan.