Bromstensskolan, F-6

Carl Barks väg 10

Välkommen till Bromstensskolan! Det är här ditt barn börjar sin resa mot framtiden, mot kunskaper, mognad och yrkesliv. Vi finns här för att hjälpa ditt barn att utveckla sina talanger och intressen, men också att hitta sin dröm.

Spånga-Tensta

• Kontrastmarkering Kontrastmarkering

På Bromstensskolan går ungefär 500 elever från förskoleklass upp till år 6, med 23-28 elever i varje klass.

Skolan ligger på en höjd mitt i ett villaområde i Spånga och har funnits här i 115 år.

Vi har en härlig skolgård med fotbollsplan, klätterställningar och en stor amfiteater där vi kan samlas vid avslutningar, insjungning av våren och andra högtider.

Nästan 80 personer arbetar här, de flesta är pedagoger och arbetar i klasserna eller i fritidsverksamheten, men vi har även ett elevhälsoteam, ett eget tillagningskök och administrativ personal.

På Bromstensskolan känner vi oss trygga och visar varandra ömsesidig respekt. Vi värdesätter kunskap och får bästa förutsättningar för att utvecklas och lära. Tillsammans skapar vi ansvarskänsla genom delaktighet och inflytande.

Bromstensskolan har eget tillagningskök, där vi lagar god mat med inspiration från världens alla hörn. Vi satsar mycket på att ha en bra, ekologisk och närproducerad kost, vi tillhör stadens allra bästa på ekologiska inköp.

På Bromstensskolan vill vi se till att alla elever varje dag blir mätta på en näringsrik och varierad kost, så att de kan prestera under hela skoldagen. Varje dag serverar vi utöver dagens lunch även ett vegetariskt alternativ, specialkost och en salladsbuffé.