Skolbyggnaden och skolgården

Brotorpsskolan, F–6

Rusthållarvägen 225

Vi är en kommunal skola i ett område med bra kommunikationer och närhet till natur. Vi utgör en gemensam enhet tillsammans med Bagarmossens skola och det finns ett tätt samarbete mellan skolorna.

Visa alla

Skarpnäck

Lärmiljö

Våra förskoleklasser börjar sitt första år på skolan i en egen byggnad. Varje årskurs består av två klasser och har en egen hemvist, i en egen byggnad eller en egen korridor. I alla klassrum har vi olika hjälpmedel för de elever som behöver extra anpassningar. Varje klass har ett hemklassrum.

Utemiljö

Brotorpsskolan har en vacker huvudbyggnad från 1950-talet. Vi har en fin skolgård med vackra körsbärsträd, gott om platser för lek och en egen stor bollplan. Nära skolan finns också bergsknallar och skogsdungar.

Vi ligger nära både Bagarmossens centrum och Nackareservatet. Utemiljön används ofta i undervisningen.

God, nyttig och vällagad, så ska skolmaten vara! Varmrätterna lagas på Bagarmossens skola, medan sallader lagas direkt på plats.

Vi serverar lunch till ditt barn varje dag, även när det är lov och ditt barn är på fritidshemmet. Vi serverar också mellanmål varje dag.

Vårt mål är att laga den mesta maten från grunden. Köttfärsbiffar görs med nötfärs. Potatismoset görs på kokt potatis och inte på pulver. Vi har alltid en vegetarisk rätt och en stor andel ekologiska livsmedel.

Fritids

Vi utgår ifrån olika fokusområden, såsom rörelse och skapande, för att ge ditt barn möjlighet att utveckla förmågorna som står beskrivna i läroplanen. Under skoltid samarbetar fritidspersonal och lärare utifrån sina olika kompetenser för att göra ditt barns skoldag så mångsidig som möjligt. Detta bidrar till att stärka ditt barns kunskapsmässiga och sociala utveckling.

Bra att veta

Vi vill ge alla barn ett gott vuxenliv, där de har med sig så mycket kunskaper det bara går, men där de också har med sig de förmågor som är nödvändiga för ett bra samhälle. Eleverna behöver både kunna göra sin röst hörd, lyssna till andra och samarbeta med varandra.

De gemensamma traditionerna är viktiga. Vi uppmärksammar bland annat pi-dagen, källkritikens dag, English day och världsbokdagen.

Ett gemensamt drag för hela enheten är också att vi synliggör elevernas skapande. Genom föreställningar och utställning i skolan och på skolgården visas elevarbeten upp. Vi går också utanför skolan och visar upp det eleverna gör på tävlingar och på till exempel museer, tv och i tidningar.

Synpunkter och klagomål

Dina åsikter hjälper oss att utveckla och förbättra vår skola.

Synpunkter och klagomål – Brotorpsskolan

Det är viktigt för mig, att det går bra för dig!

Åsa Henricson, biträdande rektor. Numera ett motto för hela enheten.