Ekens skola, 7–9

Vävar Johans gata 5

Ekens skola är en grundskola med årskurserna 7-9 och 450 elever. Skolan är fullt utbyggd läsåret 2020-2021. Skolan ligger i Hammarby Sjöstad, Vävar Johans gata 5, i Sickla park och har nära till stad och natur.

Södermalm
7–9

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen

På Ekens skola jobbar vi med en schemamodell, som vi kallar ämnesveckor. Modellen innebär sammanhållna och koncentrerade arbetspass med ett teoretiskt ämne per vecka. Ämnesveckor möjliggör andra arbetssätt, underlättar studiebesök och minskar splittringen av tid för elever och lärare. Modellen gynnar alla elever och tar till vara på deras lust att lära.

De praktiskt- estetiska ämnena samt språkval ingår i schemat varje vecka för eleverna. Elevens val läser eleverna i några samlade veckor under läsåret, där även praktiskt- estetiska ämnen ingår.

Ekens skola är inredd med tydligt fokus på en god arbetsmiljö för elever. Inomhusmiljön är skofri, där bland annat mjuka mattor bidrar till en lugnare och tystare skola. All inredning är genomtänkt för att gynna en god fysisk- och psykosocial miljö. Vi är en digital skola och alla elever har en-till-en iPad och lärarna likaså samt att de har en laptop.