Enskedefältets skola, F–6

Skjulvägen 1

Enskedefältets skola är en F-6 skola med ca 80 medarbetare och ca 560 elever. Skolan är belägen i närheten av Sockenplans tunnelbanestation. Runt skolan finns äng, park och skog samt Enskede IP. Allt lätt tillgängligt för undervisning.

Enskede-Årsta-Vantör

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning

Skolan är byggd på 1930-talet. Renoverad 2017-20 och i samband med det tillgänglighetsanpassad.

Enskedefältets skola har hög måluppfyllelse som vi är måna om att den ska komma varje individ till del. Individens utveckling står i centrum och skola och fritidshem arbetar integrerat med ständig utveckling för att nå uppsatta mål, såväl kunskapsmål som trygghet och studiero.

Skolan har en särskild undervisningsgrupp år 1-3 och en förberedelseklass. Eleverna i dessa grupper har klasstillhörighet i vanliga klasser och slussas successivt ut i dem. I skolan finns även en fritidsklubb för år 4-6.

De stora grönområdena i skolans närområde ger utrymme för spännande äventyr, aktiviteter och utomhuspedagogik. Skolans grönområde och Enskede IP används även vid olika idrottsaktiviteter. Enskedefältets skola är byggd på 1930-talet och ombyggd och totalrenoverad 2017-2020. Byggnaden är delvis K-märkt.

Skolans inriktning stavas med tre bokstäver: KUR. Vi planerar och genomför undervisning med de grundläggande behoven som bas; kost och rörelse. Därtill lägger vi upplevelser av olika varianter, gärna med musikinslag. Det kan vara framträdanden och shower men även

• schackturnering
  • skidutflykter
  • skogspromenader
  • hajker.

Inriktningen genomsyrar det dagliga arbetet och pågår hela läsåret.

Vår skolrestaurang arbetar till hälften med ekologiska råvaror. Skolan serverar varje dag tre rätter. Vegetariskt, fisk samt kött/fågel. Ett rikligt utbud av kalla och varma grönsaker/sallader finns varje dag.

I årskurs 5 får våra elever göra prao i matsalen, en efterlängtad vecka. Skolans kock håller i matråd. Undervisning om kost och meny sker varje dag så eleverna är förberedda. Alla har fasta platser och pedagogerna arbetar med pedagogiska måltider, dvs lunchen är ett tillfälle för lärande.