Illustration över en skolgård

Gärdesskolan, F–9

Banérgatan 56

Gärdesskolorna är två innerstadsskolor med närhet till parker, kultur och natur. De består av Gärdesskolan, åk F-9, Olaus Petri skola åk F-3 och Grundsärskolan. Skolan har anpassade lokaler för undervisning och fritidsverksamhet.

Östermalm

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen

På Gärdesskolan årskurs F-9 går ca 700 elever, på Olaus Petri skola årskurs F-3 går ca 200 elever och på Grundsärskolan går ca 20 elever.

På Gärdesskolorna får eleverna bra undervisning av erfarna och ambitiösa lärare. Vi har tydliga pedagogiska ledare och mycket högt antal legitimerade lärare. All personal har höga förväntningar och ställer höga krav på våra elever.

Vi har ett tryggt arbetsklimat och en bra skolmiljö. Skolan arbetar med studiero och trygghetsfrågor. Förutom undervisning och skolbarnomsorg samt fritidsklubb bedriver Gärdesskolan ett ungdomskafé för högstadiet under dagtid.

Skolans arbetslag leds av arbetslagsledare. Skolbiblioteken består av två fysiska enheter bemannade av en skolbibliotekarie på heltid. Skolan har en Barn- och elevombudsman, ett välorganiserat elevråd samt organiserad rastverksamhet. På skolan får alla elever möjlighet att utvecklas till framtidens världsmedborgare.

• Vårt läge med närhet till parker, kultur och natur skapar unika undervisningsmöjligheter.
  • Vi erbjuder moderna språk från årskurs 4 och ytterligare ett språk från årskurs 8.
  • På vår skolgård finns en stor konstgräsplan och aktivitetsytor.
  • Förutom idrott och hälsa erbjuder vi också rörelse under skoldagen.
  • Hela skolan använder brainbreaks för att främja lärandet.
  • Skolan delar tillsammans med Oscars församling ut stipendiet Nanna Wallin till elever med goda studieresultat i årskurs 9.

Gärdesskolornas matpolicy är att lära våra barn värdet av den sunda matens betydelse för hälsan samt säkerställa att vi serverar varierad kost som håller hög kvalitet. Skolan serverar dagligen näringsrika och tilltalande måltider från ett eget tillagningskök där 50 % av råvarorna är ekologiska. Varje dag serverar vi tre rätter att välja mellan. Vi har också allergikost för elever som behöver det. På skolan har eleverna ett inflytande via matrådet.