Hammarbyskolan Norra, F–6

Finn Malmgrens väg 5–7

Hammarbyskolan Norra är en kommunal grundskola i Hammarbyhöjden. Vi har elever från förskoleklass till och med årskurs 6. 400 elever är uppdelade i två paralleller. Vi erbjuder fritidshem till årskurs 3 och sedan fritidsklubb under mellanstadiet.

Skarpnäck

Skolan ligger i centrala Hammarbyhöjden med nära anslutning till Hammarbybacken, stora grönområden och naturreservat. Det tar endast 1 minut från Hammarbyhöjdens tunnelbanestation till oss.

Vi erbjuder en trygg, lärofrämjande miljö där alla känner alla. Tryggheten är en förutsättning för att vi ska lyckas med vårt pedagogiska uppdrag - att leverera en förstklassig utbildning där våra elever får med sig adekvata kunskaper och verktyg för framtiden.

Hos oss ska alla trivas, vara trygga och känna arbetsglädje. Vi ser på eleven utifrån ett helhetsperspektiv där sociala kompetenser och god hälsa är viktiga delar som kompletterar kunskapsinhämtandet. Gott lärandeklimat skapar vi genom att bygga på elevernas inneboende resurser och att stärka deras självbild. Alla elever har ansvar för och inflytande över sin egen lärandeutveckling, klassens arbete och skolan som helhet.

Den dag du lämnar Hammarbyskolan Norra är du som elev förtrogen med den kunskap och de verktyg som är nödvändiga för att möta vår framtid. Det är viktigt för oss att elevers kritiska tänkande ständigt utmanas och att vetgirighet odlas. Detta ser vi som absoluta nödvändigheter i vår globala värld och samtid.

Vi hoppas därmed att du har fått en inblick av vad som är viktigt för oss på Hammarbyskolan Norra.

Sedan länge arbetar våra förskoleklasser med inspiration från Reggio Emilia pedagogiken. Från höstterminen 2019 kommer resten av skolan påbörja ett utvecklingsarbete inspirerat av Reggio Emilia.