Hammarbyskolan södra skolbyggnad i rött tegel

Hammarbyskolan Södra, F–9

Paternostervägen 18–22

På Hammarbyskolan södra prioriterar vi lärandet. Vi har tydliga förväntningar på dig som elev och på oss själva. Genom en trygg och hälsofrämjande miljö skapar vi delaktighet för alla.

Skarpnäck

Tillgänglighet

• Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning
  • Kontrastmarkering Kontrastmarkering

Hammarbyskolan södra sätter elevens lärande och utveckling i fokus och ser varje elevs möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar.

Vision

Vi ser på eleven utifrån ett helhetsperspektiv där sociala kompetenser, trygghet och god hälsa är en förutsättning för kunskapsinhämtandet. Här på Hammarbyskolan södra skapar vi ett gott lärandeklimat genom att bygga på elevernas inneboende resurser och att stärka deras självbild. Vi har höga förväntningar på dig som elev och oss själva. Skolan genomsyras av en kultur baserad på nyfikenhet och vetgirighet. Alla elever har ansvar och inflytande över sin egen lärandeutveckling, klassens arbete och skolan som helhet. Våra elever utmanas till ständigt kritiskt tänkande för att framgångsrikt kunna navigera i vår globala och informationsrika värld. En god hälsa genereras genom skolans extra satsning på fysisk rörelse under skoldagen. Tillsammans skapar vi framtidstro och beredskap för livet.

Organisation

Sedan skolans nystart januari 2014 har vi upplevt vind i seglen med en stadig tillströmning av elever. Vi arbetar med eleverna utifrån ett helhetsgrepp genom en nära samverkan mellan fritidshem och skola som omfattar hela skoldagen. För mellanstadieelever finns en Fritidsklubb. Skolans högstadium är organiserat så att alla klasser har ett eget hemklassrum. Eleverna i högstadiet är även välkomna till vår sockerfria kafeteria. För oss på Hammarbyskolan södra är det viktigt att alla ska trivas, känna sig trygga och uppleva arbetsglädje.

Hammarbyskolan södra har en nyrenoverad restaurang där all mat lagas från grunden. Vi säger nej till halvfabrikat. Istället har vi nybakat bröd, mycket vegetariskt, stora salladsbufféer och flera olika rätter att välja mellan.

När det kommer till vår restaurang talar bilder starkare än ord, så varför inte spana in restaurangens Instagramkonto.