Johannes skola, F–6

Roslagsgatan 61

Välkommen till Johannes skola, en kommunal grundskola som omfattar förskoleklass, årskurserna 1–6, fritidshem och fritidsklubb. Här studerar cirka 525 elever. Det som utmärker vår skola är våra höga kunskapsresultat och vår internationella prägel.

Norrmalm

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning
  • Kontrastmarkering Kontrastmarkering

Vackra lokaler och omgivning

Johannes skola är en så kallad palatsskola med anrika lokaler från 1890 omgiven av två stora natursköna parker. All klassverksamhet bedrivs i vår nyrenoverade huvudbyggnad. Under vårterminen 2020 får vi återigen tillgång till vårt mindre hus, som har varit stängt för renovering och ombyggnad. I det huset finns bland annat vårt nya kök, nya matsalar och nya lärosalar.

Internationell karaktär

Johannes skolas internationella karaktär går som en röd tråd genom vision och värdegrund på skolan. Hos oss möts många språk, nationaliteter och kulturer, till stor del beroende på en stark tradition av tvåspråkig undervisning (engelska och svenska) som bedrivs i olika gruppkonstellationer på vår skola.

Gemensam värdegrund

Genom vår gemensamma värdegrund om alla människors lika värde lär sig våra elever tidigt att olikheter berikar och det skapar en samhörighet som främjar likabehandling. Våra mål inom trygghet och säkerhet tydliggör vår strävan att vår skola ska vara en trygg plats för våra elever, präglad av vår gemensamma värdegrund om alla människors lika värde.