Katarina Södra skola, F–6

Katarina Bangata 41

Katarina Södra skola är en F-6 skola med ca 580 elever och ligger vid Nytorget på Södermalm.

Södermalm

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen

Vi är en skola med höga förväntningar på både elever och personal och vi har goda studieresultat. Vi har sedan flera år tillbaka ett pågående arbete kring bedömning för lärande, värdegrund och inkluderande lärmiljöer. Detta arbete syftar även till att skapa förutsättningar för att alla elever utifrån ålder och mognad tar ett ökat ansvar för sina studier och därigenom utvecklas optimalt, både socialt och kunskapsmässigt.

Vi ser hela skolan som en lärandeorganisation där gemensamma fortbildningar, workshops och kollegialt lärande är viktiga delar. Högst upp i skolan har vi ett skolbibliotek som tillsammans med lokalerna för de praktiska och estetiska ämnena bildar en kulturvåning.

Vår fina skolgård inspirerar till mycket lek. Vår skola är den äldsta av östra Södermalms skolor och byggdes redan 1888!

Vi är mycket stolta över vår skolmatsal, där vi serveras näringsrik ekologisk mat och nybakat bröd.