Kista grundskola, F–9

Köpenhamnsgatan 11

Kista grundskola F-9 finns i Kista centrum. Skolan har två byggnader på två adresser. Mellan skolorna ligger den stora idrottshallen. I anslutning till skolan finns fotbollsplan, lekplats och ett naturområde.

Rinkeby-Kista

• Förskoleklass till årskurs 3 ligger på Själlandsgatan 152
  • Årskurs 4 till årskurs 9 ligger på Köpenhamnsgatan 11

Båda skolhusen har under de två senaste åren fått respektive skolgårdar renoverade och uppbyggda enligt modern pedagogiska principer kring elevers behov av rörelse, rast, lek och inlärning. I skolhuset för årskurs 4-9 har även en långtgående utbyggnad och renovering ägt rum som gett skolan tillgång till ett modernt bibliotek samt mediatek. Där kan elever kan låna böcker, studera samt använda modern It-teknik. Där finns även fullt utrustade facksalar, för bild, hemkunskap samt NO-teknik.

Båda skolhusen har fullt utrustade trä- och syslöjdssalar, musiksal och matsal. Vi har sjuksköterska, kuratorer, specialpedagoger, psykologer och legitimerade lärare.

Samtliga elever har iPads och alla klassrum har smartboards. Vi satsar på drama, rastverksamhet och barn i rörelse.

Skolans vision är skolan där alla ska lyckas. I grunden handlar framgång i skolan om trygghet för alla och bra undervisning. Vi sammanfattar hur vi ska förverkliga visionen trygghet till alla med:

• "Allas lika värde är allas ansvar"
  • "Det sömlösa lärandet för undervisning"

Självklart krävs duktiga välutbildade lärare och det har vi. 10 förstelärare, en lektor, en utvecklingslärare samt erfarna legitimerade lärare.

I skolan serveras två huvudrätter varav den ena är vegetarisk. Maten är 50 % ekologisk. Skolan har en varierad och näringsrik salladsbuffé, med bröd och dryck som serveras dagligen. Mellanmål serveras på fritids och fritidsklubben.

Vi har nyrenoverad inomhusgård, bollhall och mediatek. Vi har också Stockholms största och bästa skolgårdar. Detta tillsammans med en natur runt knutarna gör att vi har all tillgång till lek, spel och äventyr.