Kristinebergsskolan, F–6

Nordenflychtsvägen 20–22

Kristinebergsskolan är en kommunal skola i det vackra Kristineberg.

Kungsholmen

Tillgänglighet

Kristinebergsskolan är en av Kungsholmens kommunala grundskolor med 600 elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan är vackert belägen i området runt Kristinebergs slott i byggnader från 1800-talet.

Vi har engagerad och kompetent personal som bidrar till de goda resultaten för elevers lärande och trygghet. I Kristinebergsskolans natursköna omgivning har vi tillgång till äppelparken, idrottsplatsen och andra grönområden som används i den dagliga verksamheten och lockar till lek och lärande. Dessutom kan vi lätt ta oss till stadens museer, kulturutbud och andra kunskapskällor.

Vi har nyrenoverade lokaler som inbjuder till lustfyllt lärande och är anpassade både för fritids- och skolverksamheten.

Kristinebergsskolan har ett eget kök där våra duktiga kockar dagligen lagar ekologisk kost till våra elever och personal. Vår lunch är en stunds avkoppling från skolarbetet och ger den energi och näring som växande barn behöver. Vi har en säsongsanpassad näringsberäknad meny, där över 50% är ekologiska råvaror. Det finns alltid minst två alternativ varav ett vegetariskt. Ett stort salladsbord, ekologisk mjölk och flera sorters bröd kompletterar vår meny.

Skolan har en egen gymnastiksal och två slöjdsalar med inriktning trä och metallslöjd och textil. Skolan har även ett fint skolbibliotek.