Barn som står på händer på skolgården

Långbrodalsskolan, F–6

Sländvägen 1

Välkommen till en skola med engagerad personal och behöriga lärare. Vårt goda rykte och höga måluppfyllelse är ett resultat av pedagogernas engagemang, nyfikenhet och gedigna kunskap.

Älvsjö

• Kontrastmarkering Kontrastmarkering

Lärare och pedagoger har höga förväntningar på eleverna och vårdnadshavarna har höga förväntningar på skolan.

Långbrodalsskolan är en grundskola med cirka 600 elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan är belägen i Älvsjö i natursköna omgivningar med goda kommunikationer till stadens alla utbud. Verksamheten innehåller även integrerad särskola, fritidshem och fritidsklubb. Skolan har 80 medarbetare och samtliga lärare är behöriga Långbrodalsskolan är en attraktiv skola som många elever söker till.

Skolans fokus ligger på elevernas kunskapsutveckling och kunskapsglädje. Vi utvecklar varje elevs nivå och potential så att eleverna blir delaktiga och motiverade att ta ansvar för sin egen utveckling. Undervisningen ska ge varje elev förutsättningar för att utvecklas optimalt i sitt lärande och förmågor. Vi använder oss av moderna verktyg och gemensamma förhållningssätt för att nå utveckling. Det ska råda en positiv attityd och trygghet för både vuxna och elever på vår skola där alla ska mötas med hänsyn och respekt och ta ansvar. Vi vågar pröva nytt och utmana!

Vi lagar ca 700 portioner varje dag. Det serveras två lunchrätter varav en vegetarisk, en salladsbuffé, olika sorters knäckebröd, smör, ekologisk mjölk och vatten.

På Långbrodalsskolan har vi fritidshemsverksamhet från förskoleklass till årskurs 3 och klubbverksamhet för årskurs 4 till 6. Vårt mål är att stimulera elevernas utveckling och lärande samt att erbjuda meningsfull fritid och rekreation. Tydlighet och struktur i elevernas fritidsvistelse skapar vi med fasta rutiner och ett gemensamt förhållningssätt.

Fritidshemmet ska ta tillvara på elevernas styrkor, intressen, delaktighet och behov. Eleverna ska ges möjlighet att göra sin röst hörd. Alla ska få känna sig trygga och sedda. Vi uppmuntrar eleverna till att ta egna initiativ och arbetar för att stärka deras ansvarstagande.