Nybohovsskolan, F–6

Nybohovsbacken 57–59

Nybohovsskolan är en F–6 skola med cirka 190 elever. Skolan ligger inbäddad i grönskan uppe på Nybohovshöjden i Liljeholmen.

Hägersten-Älvsjö

Vår vision ”Nybohovsskolan – en skola i framkant där lärande, trygghet och glädje går hand i hand. Eleverna precis som personalen längtar efter nästa skoldag”.

Nybohovsskolans byggstenar är

• lärande
  • undervisning
  • trygghet
  • studiero.

Vi fokuserar på kunskapsuppdraget genom att våra byggstenar och fysisk hälsa värderas högt och leder skolans aktiviteter.

På Nybohovsskolan ger vi våra elever de verktyg som krävs för att de ska lära och utvecklas så långt som möjligt socialt och i sin kunskapsutveckling. Vår skolmiljö utvecklas med tydliga mål mot

• digital vana
  • kreativa uttryck och
  • elevinflytande för att nå kunskapsmålen.

Alla våra pedagoger arbetar målmedvetet för att utveckla sin digitala kompetens i syfte att möta dagens krav på digital utveckling och lärande i undervisningen.

Trygghet och studiero är en avgörande förutsättning för att lyckas i skolan och därmed har skolans pedagoger tydliga roller som ledare.

Nybohovsskolan har ett välorganiserat hälsofrämjande och förebyggande arbete som innefattar

• simkunnighet
  • organiserad rastverksamhet
  • fysisk aktivitet och
  • aktiv undervisning för alla skolans elever dagligen.

Vårt mål för dessa insatser är att skapa de bästa förutsättningar för en god lärande- och arbetsmiljö för våra elever under hela skoldagen.