Nybohovsskolan, F–6

Nybohovsbacken 57–59

Välkommen till Nybohovsskolan! Skolan ligger i en växande del av Liljeholmen och omringas av skog och en fantastisk närmiljö, vilket ger optimala möjligheter för lärande. Med närhet till god kollektivtrafik tar du dig lätt fram till oss.

Visa alla

Hägersten-Älvsjö

Nybohovsskolan är en skola i framkant där lärande, trygghet och glädje går hand i hand. Både eleverna och personalen längtar efter nästa skoldag.

Vi ger ditt barn de verktyg som krävs för att hen ska lära och utvecklas så långt som möjligt, både socialt och när det gäller kunskap. Vår utgångspunkt är att stärka eleverna utifrån deras individuella styrkor genom ett inkluderande förhållningssätt och ett bemötande som präglas av respekt för varje elevs värdighet.

Inför att söka skola

Välkommen på informationsmöte.

Information om blivande förskoleklasser

Från förskoleklass till och med årskurs 6

Nybohovsskolan har nio klasser från förskoleklass till årskurs 6. Skolan har fem arbetslag:

• Jorden, som består av förskoleklass, 2A och 2B
  • Månen, som består av 1A, 1B och 3
  • Stjärnan, som består av 4, 5 och 6
  • Elevhälsa
  • Skolservice.

Lärmiljö

Vår lärmiljö präglas av tydliga mål för undervisning, lärande, trygghet, god lärmiljö och fysisk hälsa. Målen styr skolans arbetssätt och aktiviteter.

Eleverna är delaktiga i de beslut som fattas och de har inflytande över sin skolsituation, trygghetsarbetet och undervisningen.

I förskoleklassen arbetar förskollärare och fritidspedagog tillsammans för att lära eleverna att samarbeta i grupp och individuellt. Där ligger fokus på lärande, kunskapsutveckling och social utveckling.

Utemiljö

Nybohovsskolan har en fantastisk närmiljö med en stor, fin skolgård. På skolgården finns:

• flera lek- och klätterställningar
  • fotbollsplan
  • interaktiv fotbollsvägg.

Skolgården omringas av träd och möjligheterna till uteverksamhet är optimala för lärande och utveckling.

För de äldre eleverna har vi också en större fotbollsplan bredvid skolan. På gångavstånd finns dessutom den vackra sjön Trekanten och natursköna Vinterviken som är perfekta platser för både undervisning och friluftsaktiviteter.

När det är full fart hela dagen är det viktigt att ditt barn får tillbaka energi genom en god lunch och mellanmål.

Vi har tillagad mat med ett vegetariskt alternativ varje dag. På onsdagar har vi en helt vegetarisk meny och våra ekologiska mellanmål är prioriterade. Vi har också ett fräscht salladsbord, där det finns grönsaker av olika sorter och färger.

Fritids

Fritidshemmet har inne- och utemiljöer som bidrar till kreativa och varierande aktiviteter. Eleverna utvecklar sina förmågor genom lek och skapande i åldersblandade grupper. Våra aktivitetsplaneringar presenteras för elever och vårdnadshavare.

Fritidsklubben har rymliga lokaler där möjligheterna till lustfyllda eftermiddagar är oändliga. Böcker, sällskapsspel, biljard och massor av andra aktiviteter erbjuds.

Vi har läxhjälp och studiestöd på fritidshemmet och fritidsklubben.

Bra att veta

Skolans klassrum är ljusa och modernt utrustade med interaktiva, digitala verktyg. Alla våra elever har tillgång till Ipads och bärbara datorer. Vi använder Skolplattformen som vår enda interna och externa kommunikationskanal och har en välgrundad kommunikations- och IT-plan.

Vårt alldeles nya skolbibliotek är under uppbyggnad och kommer att invigas under våren. Vi kommer att få nya böcker och utrustning för lärande och medie- och informationsteknik.

Traditioner är viktiga och vi har återkommande dagar för olika aktiviteter under hela läsåret:

• Festlig uppstartsdag.
  • FN-dagen.
  • Årskurs 3 ansvarar för luciatåget tillsammans med musikläraren.
  • Pysseldag inför julen.
  • Julavslutning med sång.
  • Fritidshemmens dag.
  • Friidrottsdagar under läsåret.
  • Avslutningslunch för årskurs 6 i juni.
  • Avslutning med program i kyrkan för hela skolan.

Synpunkter och klagomål

Dina åsikter hjälper oss att utveckla och förbättra vår skola.

Synpunkter och klagomål – Nybohovsskolan