Olaus Petri skola, F–3

Olaus Petrigatan 1–3

Olaus Petri skolan tillhör Gärdesskolan och vi är två innerstadsskolor med närhet till trivsamma parker, kultur och natur. Olaus Petri skolan är en F-3 skola med ca 200 elever.

Östermalm

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Kontrastmarkering Kontrastmarkering

På Olaus Petri skolan får eleverna en bra undervisning av erfarna och ambitiösa lärare. Vi har tydliga pedagogiska ledare och ett mycket högt antal legitimerade lärare. All personal har höga förväntningar och ställer höga krav på våra elever.

Vi har ett tryggt arbetsklimat och en bra skolmiljö. Skolan arbetar med studiero och trygghetsfrågor.

Skolan har en Barn- och elevombudsman, ett välorganiserat elevråd och fritidsråd samt organiserad rastverksamhet. Skolbiblioteken består av två fysiska enheter bemannade av en skolbibliotekarie på heltid.

Vi är en läsande skola med läsning på schemat varje dag. Vårt skolbibliotek bemannas av en skolbibliotekarie vid några tillfällen i veckan. Förutom idrott och hälsa erbjuder vi rörelse under skoldagen. Hela skolan använder även brainbreaks för att främja lärandet. Vi har även ”Röris” före skoldagens början. Vår skolgård är välutrustad och inbjuder till lek.

Gärdesskolornas matpolicy är att lära våra barn värdet av den sunda matens betydelse för hälsan samt säkerställa att vi serverar varierad kost som håller hög kvalitet. Skolan serverar dagligen näringsrika och tilltalande måltider från ett eget tillagningskök där 50% av råvarorna är ekologiska. Varje dag serverar vi tre rätter att välja mellan. Vi har också allergikost för elever som behöver det. På skolan har eleverna ett inflytande via matrådet.