Enskede-Årsta-Vantör

Lärmiljö

På Ormkärrsskolan tillhör ditt barn en klass på 24–26 elever alla har ett hemklassrum. Vi arbetar ständigt med att skapa lärmiljöer som passar varje enskild elev. En skola för var och en är vår ledstjärna.

Utemiljö

Skolan ligger mitt i området Ormkärr med en stor skolgård som uppmuntrar till rörelse. Skolan ligger i anslutning till Älvsjöskogen.

Ormkärrsskolan får mat levererat till sig då vi i inte har något tillagningskök.

I dagsläget levereras mat från Eriksdalsskolan då arbete pågår med att bygga ett nytt skolkök på Hagsätraskolan, som annars levererar mat till skolan.

Fritids

Fritidshemmen erbjuder fasta aktiviteter som till exempel digital verkstad, utflykter i närområdet, skapande, lek, dans och rörelse. Vi har också fria aktiviteter där vi fångar upp elevernas intressen och hjälper dem att utveckla goda kamratrelationer.

Vi arbetar med fritidshemmets centrala innehåll genom temaarbeten som sker löpande under läsåret. Här erbjuder vi aktiviteter som är kopplade till ett aktuellt tema.

Bra att veta

• Skolan arbetar aktivt med ett värdegrundsarbete från förskoleklass till årskurs 6.
  • Vi har fördelen att ha nära till Berättarministeriet som ligger i Hagsätra centrum
  • Skolan erbjuder läxhjälp två gånger i veckan i egen regi.
  • Rågsveds IF har sin förening i närheten och i samverkan med dem ger vi våra elever möjligheter till föreningsliv.

Synpunkter och klagomål

Dina åsikter hjälper oss att utveckla och förbättra vår skola.

Synpunkter och klagomål – Ormkärrsskolan