Östermalmsskolan, F–6

Banérgatan 38–40

Östermalmsskolan är en kommunal grundskola i Stockholms stad. Vi välkomnar ditt barn från förskoleklass upp till skolår 6. Den pedagogiska verksamheten håller en hög ambition och eleverna når mycket goda resultat.

Östermalm

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen

Östermalmsskolan är en kommunal grundskola i Stockholms stad. Skolan ligger i en vacker funkisbyggnad på Banérgatan med skolgården mot Gustav Adlofsparken. Ungefär 75 personal arbetar med drygt 540 elever som är fördelade på tre paralleller per årskurs.

Vi erbjuder en trygg och generös miljö där alla kan trivas och må bra. Vårt mål är att alla elever ska utvecklas både kunskapsmässigt och som person. Alla ska ha möjlighet att lära utifrån sina förutsättningar, utmanas till att lära nytt, fördjupa sina kunskaper, sin kreativitet och motivation. Varje elev ska också utvecklas i sina sociala färdigheter och växa i sin personlighet och karaktär.

Skolans resultat i både måluppfyllelse och betygsresultat ligger bland stadens bästa.