Rålambshovsskolan, 7–9

Gjörwellsgatan 13

Rålambshovsskolan har stort fokus på att tillgängliggöra undervisningen för alla elever och arbetar utifrån UDL (Universal Design for Learning) för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för lärande.

Kungsholmen
7–9

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning

Skolan har under många år haft fokus på teknik i undervisningen genom att skolan 2014 blev en certifierad Teknikskolan. På skolan finns tillgång till att arbeta med robotik så väl som 3D-printers i undervisningen.

På Rålambshovsskolan så ser vi att det är viktigt att arbeta utifrån ett globalt perspektiv och skolan har kontaktytor med Norden så väl som övriga världen. Du som elev har möjlighet att delta i internationella projekt och dina lärare fortbildar sig tillsammans med lärare från hela Europa genom stöd av Erasmus+.

Demokratiuppdraget är för oss på Rålambshovsskolan en viktig del av elevers vardag och vi har ett välfungerande elevråd som är knutet till Sveriges elevråd (SVEA).

Skolan blev 2018 en diplomerad ambassadörsskola för EU. Certifieringen har som syfte att främja medvetenhet om Europa och demokratiuppdraget inom Europaparlamentet.

Skolan har ej eget tillagningskök.