Rålambshovsskolan, 7–9

Gjörwellsgatan 13

På Rålambshovsskolan pågår professionell undervisning parallellt med flera internationella projekt. Tillsammans med eleverna arbetar vi med demokrati och upplever olika delar av världen.

Kungsholmen
7–9

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning

Rålambshovsskolan har årskurserna 7–9 och finns centralt på Kungsholmen. Eleverna får en egen Chromebook-dator och undervisas av välutbildade legitimerade pedagoger.

Inne- och utemiljö

I skolbyggnaden finns salar för alla teoretiska och praktiska ämnen och stor tillgång på utrustning. Vi har bland annat en fullt utrustad idrottssal, nybyggd trä- och metallslöjdssal och tekniksal med robotik och 3D-printers. Skolan har samtidigt utrymmen som är ett extra plus i det att vi har ett uppehållsrum som har öppet från tidig morgon till eftermiddag och som på kvällstid övergår till ungdomsgård. Likaså har skolan en aula som även inrymmer ett bibliotek med en heltidsanställd bibliotekarie.

Skolgården erbjuder aktivitetsytor och närheten till Rålambshovsparken gör att dess utbud används i såväl undervisning som vid social samvaro.

Elevhälsoteamet

Elevhälsoteamet bestående av rektor, specialpedagoger, kurator, skolsköterska och studie- och yrkesvägledare (Skolläkaren, psykolog) arbetar nära pedagogerna kring elevernas kunskapsutveckling och trygghet.

Du som elev har möjlighet att delta i internationella projekt och besöka andra länder och dina lärare fortbildar sig tillsammans med lärare från hela Europa. Som ambassadörsskola för EU-parlamentet främjar vi medvetenhet om Europa och demokratiuppdraget inom Europaparlamentet.

Genom hbtq-diplomeringen säkerställer vi ett professionellt och hbtq-inkluderande bemötande som genomsyrar hela Rålambshovsskolan.

Skolan erbjuder alltid minst två olika maträtter varav en är vegetarisk, salladsbuffé, olika såser och dressingar samt smör och bröd. Till det serveras mjölk och vatten med eller utan kolsyra. Maten levereras från ett tillagningskök.

Vår personal och elever har med sitt stora engagemang tilldelats titlarna diplomerad teknikskola, ambassadörsskola för EU-parlamentet och HBTQ-diplomerad skola.