Skolbyggnader och lekyta med träd

Sandåkraskolan, F–6

Pepparkaksgränd 2–4

Sandåkraskolan är en växande grundskola för elever i förskoleklass till och med årskurs sex. Skolan är belägen i ett expansivt område i Sköndal med bra kommunikationer och med närhet till natur.

Farsta

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning

Sandåkraskolan har helintegrerad fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F–3 samt öppen fritidsverksamhet, ”fritidsklubb”, för elever i årskurs 4-6.

På Sandåkraskolan har vi god tillgång till legitimerade medarbetare.

Sandåkraskolan är belägen i det lummiga Sköndal med närhet till sjön Drevviken och det nybyggda bostadsområdet Lilla Sköndal. Elevunderlaget på Sandåkraskolan består till största delen av barn från närområdet.

Trygghet, tillit och trivsel

Vi arbetar hela tiden för att öka trivsel och trygghet i alla våra verksamheter. Ditt barn möter andra barn i olika grupper för att lära känna varandra. Bland annat när vi firar våra traditioner. Vår förhoppning är att när ditt barn slutat hos efter årskurs 6 ska hen

• ha en god självkänsla
  • tillit till sin förmåga att lära
  • lust och nyfikenhet för att lära mer.

Miljöer för lärande

Sandåkraskolan verkar för att ha goda lärmiljöer både ute och inomhus. Skolan har tillgång en skolgård som inbjuder till lek och samvaro. På fotbollsplanen intill skolan tränar och leker alla barn. Vintertid kan man åka skridskor.

I uteförråden finns material som används både på raster och under fritidshemstid. Lokalerna är utrustade med interaktiva skrivtavlor, datorer och iPads.

Sandåkraskolan har

• ett välutrustat bibliotek
  • slöjdsalar
  • musiksal och
  • gymnastiksal.

I restaurang Guldgaffeln serveras skollunch enligt Stockholm stads riktlinjer som är baserade på Livsmedelsverkets rekommendationer för bra mat i skolan. Nästan all mat lagas från grunden. Dagligen serveras två maträtter varav en vegetarisk. Vid inköp och tillagning tänker vi miljösmart och handlar ekologiskt så långt det går. Stor vikt läggs på ett trevligt bemötande då vi tycker att miljön runt maten är viktig för allas trivsel i restaurangen.