Sandåkraskolan, F–6

Pepparkaksgränd 2–4

Sandåkraskolan är en växande grundskola för elever i förskoleklass till och med årskurs sex. Skolan är belägen i ett expansivt område i Sköndal med bra kommunikationer och med närhet till natur.

Farsta

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning

I direkt anslutning till skolan ligger en konstgräsfotbollsplan. Sandåkraskolan har helintegrerad fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F–3 samt öppen fritidsverksamhet, ”fritidsklubb”, för elever i årskurs 4-6. Sandåkraskolan är belägen i det lummiga Sköndal med närhet till sjön Drevviken och det nybyggda bostadsområdet Lilla Sköndal.

Sandåkraskolan är sedan 2018 en egen enhet från att tidigare har varit en del av Sköndalsskolor tillsammans med Sköndalskolan. Hösten 2019 arbetar cirka 90 personal för våra cirka 540 elevers bästa. Elevunderlaget på Sandåkraskolan består till största delen av barn från närområdet. Skolan tar också emot nyanlända och asylsökande elever. Cirka 98% av eleverna i årskurs F-3 är inskrivna i fritidshem och drygt 75% av eleverna i årskurs 4-6 är inskrivna i den öppna fritidsverksamheten.

Sandåkraskolan verkar för att ha goda lärmiljöer både ute och inomhus. Skolan har tillgång en skolgård som inbjuder till lek och samvaro. Fotbollsplanen intill skolan möjliggör för olika aktiviteter som genererar rörelse för skolans elever. I uteförråden finns material som används både på raster och under fritidshemstid. Vi har anställda aktivitetspedagoger. Lokalerna är utrustade med interaktiva skrivtavlor, datorer och iPads.

Sandåkraskolan har ett skolbibliotek och ämnesanpassade lokaler såsom gymnastiksal, slöjdsalar, musiksal samt hem- och konsumentkunskapssal. På Sandåkraskolan har vi god tillgång till legitimerade medarbetare. Sandåkraskolan har ett välutrustat bibliotek, slöjdsalar, musiksal, gymnastiksal och eget tillagningskök.

I restaurang Guldgaffeln serveras skollunch enligt Stockholm stads riktlinjer som är baserade på Livsmedelsverkets rekommendationer för bra mat i skolan. Nästan all mat lagas från grunden och det serveras dagligen två maträtter varav en vegetarisk. Vid inköp och tillagning tänker vi miljösmart och handlar ekologiskt så långt det går. Restaurangen är KRAV-certifierad. Stor vikt läggs på ett trevligt bemötande då vi tycker att miljön runt maten är viktig för allas trivsel i restaurangen.