Skolbyggnader och lekyta med träd

Farsta

Från förskoleklass till årskurs 6

Varje årskurs från förskoleklass till årskurs 3 har sitt klassrum och fritidshem.

Förskoleklass

Förskoleklassens skoldag är uppdelad i arbetspass och fritid. Ditt barn får en varierad skoldag med många vuxna omkring sig. Ditt barn ska känna sig trygg och få arbetsro.

Före första arbetspasset kan ditt barn vara på ett av fritidshemmen som har öppet på morgonen. Första arbetspasset, som är samling, börjar 08.10. Skoldagen slutar klockan 12.30.

Lärmiljö

Skolan består av två ursprungsbyggnader och fyra paviljonger.

Utöver våra klassrum har vi

• idrottssal
  • välutrustade slöjdsalar
  • musiksal
  • bibliotek.

I varje årskurs kan ditt barn få läxhjälp och de senaste två åren har vi erbjudit sommarlovskola.

Skolan har en traditionsgrupp som utifrån att vi är en växande skola utvecklar våra traditioner. Elever i årskurs 6 kan få rörelseledarutbildning.

Vi erbjuder också hajk med övernattning och en skidresa till Romme.

Utemiljö

Sandåkraskolan har nära till grönområden, till sjön Drevviken och till lekparker. Skolgården har olika områden som

• en konstgräsfotbollsplan
  • en multiplan
  • en gård med gungor och klätterställning.

Skolans fritidshem ansvarar för rastverksamheten.

Vi har ett eget tillagningskök där vi serverar ekologisk och näringsriktig mat.Skolrestaurangen har ställt om till en mer klimatsmart meny och vi arbetar för att hålla ner vårt svinn.

Varje dag serveras minst två lunchrätter varav en är vegetarisk. Två dagar i veckan är båda rätterna vegetariska. Skolresturangen serverar även en stor salladsbuffé, olika sorters knäckebröd, smör, ekologisk mjölk och vatten.

Fritids

Ett av fritidshemmen öppnar 06.30. I god tid före första arbetspass eller lektion går alla elever till sitt fritidshem eller klassrum.

På fritids får ditt barn en varierad verksamhet för lusten att lära. Man kan

• måla och rita
  • vara ute i naturen
  • rörelse
  • lekar
  • jobba med dator och andra digitala verktyg
  • avkoppling.

Varje årskurs har ett fritidshem.

Fritidsklubb

I årskurserna 4-6 erbjuds åldersblandad fritidsklubb.

Synpunkter och klagomål

Dina åsikter hjälper oss att utveckla och förbättra vår skola.

Synpunkter och klagomål – Sandåkraskolan