Sjöstadsskolan, F–9

Hammarby allé 74–76

Sjöstadsskolan är en kommunal grundskola (F-9) i Hammarby Sjöstad. Skolan startades hösten 2006 och har förskola, grundskola, grundsärskola, fritidsverksamhet och en förskola.

Södermalm

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen

Sjöstadsskolan - en skola för framtiden

Vi är stolta över att Sjöstadsskolans elever når så goda resultat. Vi är en stor skola med cirka 1000 barn och elever. Arbetslagen har hemvister vilket möjliggör för barn och vuxna att arbeta i en lugn och stimulerande miljö. Arbetslagen består av en eller flera årskurser och undervisningen bedrivs i flexibla undervisningsgrupper.

Pedagogerna är utbildade inom sitt område och arbetar för att stödja elevernas kunskapsutveckling och möjlighet att nå goda resultat. Vi arbetar aktivt med elevens trygghet och välmående utifrån ett elevhälsoperspektiv.

Sjöstadsskolan har en väl utbyggd it-struktur med möjlighet till digital interaktivitet i varje klassrum och vi har en hög datortäthet på skolan. I samtliga verksamheter på Sjöstadsskolan bedrivs forskning för att utveckla undervisningen.

Sjöstadsskolans goda resultat och positiva utveckling har sin grund i ett arbetssätt som bland innebär flexibla undervisningsgrupper, ämneslärare från årskurs 1 samt forskning och pedagogisk utveckling i vardagen.

Vi lagar skollunchen från grunden med egen kock. Varje dag serverar vi en bred variation av modern skolmat som ska passa alla smaker. Det vegetariska utbudet är en naturlig del av det vi serverar och vi erbjuder ett stort och fräscht salladsbord varje dag.

Sjöstadsskolan är vackert belägen vid Luma torg, ett stenkast från vattnet och med goda kommunikationer. Hit kan du komma både med båt, tvärbana och buss.