Sköndalsskolan, F–6

Perstorpsvägen 75

Sköndalsskolan är en F-6 skola, en grundskola för elever från förskoleklass till och med årskurs 6 med cirka 500 elever. Skolan har helintegrerad fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F–3 samt öppen fritidsverksamhet årskurs 4-6.

Farsta

Sköndalsskolan verkar för att ha goda lärmiljöer – både ute och inomhus. Skolan har tillgång en skolgård som inbjuder till lek och samvaro. Fotbollsplanen intill skolan möjliggör olika sporter samt skridskoåkning vintertid. I uteförråden finns material som används både på raster och under fritidshemstid.

Lokalerna som till viss del är kulturmärkta är utrustade med interaktiva skrivtavlor, datorer och iPads. Sköndalsskolan har ett välutrustat bibliotek, slöjdsalar, musiksal, gymnastiksal/idrottshall och egna tillagningskök. I skolans verksamhet pågår ständigt olika utvecklingsprojekt. Stor vikt läggs vid att utveckla verksamheten och i att bedriva ett aktivt kvalitetsarbete.

Vi arbetar för att hålla oss uppdaterade på forskning och styrdokument samt att använda oss av ett vetenskapligt förhållningssätt i skolans alla verksamheter. Elevers resultat följs upp och analyseras och ligger till grund för olika insatser och åtgärder.

Skolan arbetar ständigt för att bredda repertoaren och hitta säkrare redskap för att möta elevers olika behov. Vi arbetar hela tiden för att öka trivsel och trygghet i alla våra verksamheter. Eleverna möts i olika konstellationer för att lära känna varandra bland annat när vi firar våra traditioner. Vår förhoppning är att när eleverna slutar hos efter årskurs sex ska de ha en god självkänsla, tillit till sin förmåga att lära samt lust och nyfikenhet för att lära mer!