Snösätraskolan, F–6

Vallhornsgatan 21

Snösätraskolan är en kommunal F-6 skola med ca 320 elever. Skolan är inrymd i vackra byggnader från 50-talet i tidstypisk arkitektur och ligger i Rågsved.

Enskede-Årsta-Vantör

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen

Grunden för all pedagogik är lusten och vilja att lära sig. Vi på Snösätraskolan tror att den finns hos alla barn och att det är vår uppgift att finna den. Språket är nyckeln till lärande och utveckling och därför har vi på Snösätraskolan investerat mycket i bibliotek och språkutveckling. För oss är trygghetsarbetet centralt för att skapa studiero och goda resultat.

Skolmåltiderna är viktigt för att våra elever och fyller en viktig funktion i elevernas förmåga att tillgodose sig undervisning. Vi ser att eleverna har svårare att koncentrera sig på sitt lärande om de ätit lite eller inte alls. Vi vill ge dem bra, god och näringsriktigt mat. Idag är består ca 50% av skolmaten av ekologiska produkter. Skolan har ett mottagningskök, vilket betyder att vi inte själva kan laga vår egen mat, utan behöver köpa in mat från annan leverantör eller skola.