Solhemsskolan, F–6

Sörgårdsvägen 40

Solhemsskolan är en F-6 skola som har ca 730 elever inskrivna. Skolan har byggts ut i flera omgångar sedan 1911 och omfattar idag flera olika byggnader fördelade på två enheter, Solhemsskolan och Solhemsängens skola.

Spånga-Tensta

• Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning

Solhemsskolan är en 4-parallellig enhet från förskoleklass till årskurs 6. Verksamheten omfattar även fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F-3 samt öppen fritidshemsverksamhet för elever i årskurs 4-6.

Solhemsskolan är en lärande organisation. Organisationen präglas av en samarbetande kultur där vi med glädje bidrar med vår kompetens. Vi sätter elevernas rätt till en kvalitativ utbildning i centrum. Alla elever som går på Solhemsskolan har en god självkänsla, ett gott självförtroende, goda kunskaper och lust att lära. Alla våra medarbetare tar ett aktivt ansvar för att stödja elevens lärande och utveckling. Att utvärdera och ompröva våra ställningstaganden och arbetsmetoder är för oss en naturlig del av att vara en lärande organisation.

Vi som arbetar på Solhemsskolan känner stolthet över vårt arbete, våra resultat och vår arbetsplats. Vi tar vårt uppdrag på allvar!