Spånga grundskola, 7–9

Adolf Rudbecks väg 21

Spånga grundskola erbjuder lärande i en trygg lärandemiljö för elever i årskurserna 7–9. Våra lärare är behöriga och engagerade och har eleverna i fokus. Tillsammans skapar vi en skola för lärande och utveckling.

Visa alla

Spånga-Tensta
7–9

Spånga grundskola är en av få skolor i Sverige som fått Skolverkets tillstånd att anordna en spetsutbildning i matematik och naturvetenskapliga ämnen.

Vi har en spetsklass på 30 elever i varje årskurs och vi tar in eleverna genom antagningsprov. Eleverna i spetsutbildningen läser gymnasiekurs ma 1c och genomför laborationer på gymnasienivå.

Även de elever som inte går spetsutbildningen erbjuds att läsa gymnasiekurs i matematik och engelska.

Från årskurs 7 till och med årskurs 9

Spånga grundskola har sju klasser i årskurs 7 och sex klasser i årskurs 8 respektive 9.

Lärmiljö

På Spånga grundskola har ditt barn tillgång till en skoldator som används i undervisningen.

Skolan har en stor aula och ett välutrustat skolbibliotek med en heltidsanställd skolbibliotekarie. Eftersom vi delar lokaler med en gymnasieskola har vi också tillgång till extra välutrustade NO-salar.

Vi satsar extra på språkutvecklande arbete och rörelseaktiviteter under skoldagen.

Utemiljö

Skolan ligger i villaområdet Solhem, nära Spånga stations alla tåg och bussar.

På vår stora skolgård finns möjlighet att spela fotboll, basket och pingis. Här finns flera sittgrupper och en stor utescen som bland annat används vid våra skolavslutningar.

Skolrestaurangen Grytan lagar cirka 2 000 portioner om dagen åt både grundskola och gymnasium.

Det finns alltid flera rätter att välja mellan och ditt barn erbjuds soppa, bröd och salladsbuffé varje dag. Vi erbjuder ett vegetariskt alternativ och för de som behöver finns specialkost. Två dagar i veckan serveras endast vegetarisk mat, för att spara på jordens resurser.

Vi har också frukost, till självkostnadspris, varje morgon.

Fritids

Vår fritidslokal kallas Grottan. Här kan man fika, spela pingis, biljard och andra spel. Eller bara sitta och prata.

Bra att veta

På Spånga grundskola har vi studiepedagoger – heltidsmentorer – som finns tillgängliga för eleverna hela dagarna. De arbetar med elevernas trivsel, strukturerar elevernas studier, hjälper elever i det sociala och är den första kontakten för vårdnadshavare.

Vi erbjuder studietid på eftermiddagen där eleverna kan få extra hjälp av ämneslärare.

Vi har en väl utvecklad elevhälsa som består av

• tre specialpedagoger/speciallärare
  • en skolsköterska på heltid
  • två heltidskuratorer
  • en psykolog knuten till skolan
  • en studie- och yrkesvägledare, tre dagar i veckan
  • en skolsocionom, som arbetar förebyggande för att minska elevernas frånvaro.

Skolan är indelad i tre arbetslag. Arbetslaget leds av en biträdande rektor och i varje arbetslag finns en studiepedagog, specialpedagog/lärare och de flesta av klassernas undervisande lärare.

Synpunkter och klagomål

Dina åsikter hjälper oss att utveckla och förbättra vår skola.

Synpunkter och klagomål – Spånga grundskola

• Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Toalett med plats för eldriven rullstol
  • Bemannad reception