Sturebyskolan, F–9

Bastuhagsvägen 20

Sturebyskolan är en F-9-skola med cirka 1160 elever belägen i södra Stockholm. Vi har goda resultat och ett högt söktryck. Skolans arbete präglas av ett ambitiöst kollegium och en ledning med tydliga mål.

Enskede-Årsta-Vantör

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning
  • Kontrastmarkering Kontrastmarkering

Sturebyskolan är en grundskola belägen i Enskede strax utanför Stockholm. Skolan har drygt 1160 elever och en personalstyrka på över 180 personer.

Skolan byggdes under 1950-talet och renoverades år 2000 för att anpassas till moderna metoder i undervisningen. En viktig plats i skolan är Institutionen för naturvetenskap, som i dagligt tal kallas Science. Detta rum byggdes som ett "hjul", en mini-hall i centrum, "hjärtat", och fyra klassrum som omger den. Fyra grupper kan arbeta samtidigt med olika ämnen som biologi, kemi, fysik och teknik. Målsättningen är att stimulera nyfikenhet, öka kreativiteten hos våra elever och utgöra en länk mellan de olika vetenskapliga områdena.

Sturebyskolan är känd för höga resultat, hög nöjdhet bland elever och vårdnadshavare och en öppen och trevlig kultur på skolan.

År 2004 och 2015 vann Sturebyskolan Stockholms Stads Kvalitetsutmärkelse. Sturebyskolan är en skola som bedriver ämnesutvecklande arbete på hög nivå. Skolan är övningsskola och har ett 70-tal lärarstudenter i utbildning ute i verksamheten varje läsår. Lärare på skolan driver forsknings- och utvecklinsprojekt kring lärares lärande och samtliga ämneslag arbetar med systematiskt utvecklingsarbete på ämnesnivå. Den höga utvecklingstakten påverkar lärmiljön och stärker elevernas lärande.

Sturebyskolan ar eget kök. Traditionell svensk husmanskost blandas med influenser från andra kulturer. Vi försöker i möjligaste mån tänka ekologiskt, krav-märkt och närproducerat. Vi är noga med hur maten tillagas och hanteras. Sturebyskola serverar enligt skollagens riktlinjer näringsriktiga måltider och personalen har utbildning i livsmedelshygien, HACCP- principerna, egenkontroll, specialkost och näringslära.