Trollbodaskolan, F–9

Pilörtsgränd 5

Trollbodaskolan – en skola på toppen, som ska vara det självklara valet för elever som tillhör skolans upptagningsområde och ett val för alla elever som vill nå så långt som möjligt i sin utveckling.

Visa alla

Hässelby-Vällingby

Från förskoleklass till och med årskurs 9

Skolan ligger i natursköna Hässelby norra villastad i nordvästra Stockholm. Skolan har tre paralleller i de flesta årskurserna och har fritidshem och en förberedelseklass.

Ditt barn ska trivas, känna sig respekterad, visa respekt och tolerans mot andra.

Vi har ett föräldraråd som gör att vi har ett gott och förtroendefullt samarbete med vårdnadshavare.

Lärmiljö

Skolans vision är att vara skolan på toppen - en plats där alla lär och utvecklas efter sina förutsättningar, en skola med positiva förväntningar på varandra, där vuxna är tydliga, samverkar och stöttar eleverna i sitt lärande.

Våra prioriterade utvecklingsområden är att skapa en sammanhållen F–9-skola med likvärdig undervisning och bedömning. Ditt barn blir delaktig i sitt eget lärande genom dialog och återkoppling med sina lärare för att nå sina mål.

Utemiljö

Skolan byggdes 2002 och är ritad av arkitekt Jack Pattison och ligger i ett lugnt villaområde. På skolgården finns stora ytor med

• gungor
  • basketplan
  • klätterställningar
  • fotbollsplan med konstgräs som används av skolan på rasterna.

Vi erbjuder ditt barn en trygg skolmiljö med många vuxna som är ute på raster både inomhus och utomhus.

Vi har ett eget tillagningskök och restaurangen erbjuder en varierad näringsrik måltid. Varje dag finns soppa och vegetariskt alternativ.

Fritids

Våra fritidshemsenheter är fördelade i dessa grupper

• förskoleklass
  • årskurs 1–2
  • årskurs, 3–5
  • fritidsklubb.

På fritidshemmet lägger vi stor vikt på leken, fysisk aktivitet, skapande verksamhet och utflykter. Att leka är viktigt för att ditt barn ska kunna utveckla sitt lärande. Leken är verktyg för att förstå, hantera information och lösa problem. Ditt barn omsätter det hen lärt sig i skolan och testar det genom leken.

Synpunkter och klagomål

Dina åsikter hjälper oss att utveckla och förbättra vår skola.

Synpunkter och klagomål – Trollbodaskolan