Vasa Real, 5–9

Karlbergsvägen 15

En skola där alla möts med tolerans och respekt och får möjlighet till maximal kunskapsutveckling inför framtiden.

Norrmalm
5–9

Tillgänglighet

Vasa Real är belägen i korsningen av Dalagatan och Karlbergsvägen, vid Odenplan. Elevantalet ca 800 som är fördelade på 29 klasser från år 5 till år 9. Skolan byggdes 1926 och har gamla anor. 1995 renoverades skolan och fick då sitt nuvarande vackra utseende vilket utgör en god arbetsmiljö för elever och personal. Vi vill att våra elever skall lämna skolan som trygga, ansvarstagande och självständiga individer som respekterar sina medmänniskor. På enheten skall alla mötas med respekt och känna trygghet.

På Vasa Real finns ett judiskt högstadium med riksintag som består av tre klasser. Eleverna har två profilämnen, hebreiska och judiska studier. På Vasa Real finns också tre klasser med musikinriktning där eleverna läser efter en utökad studieplan. Eleverna får tiden för elevens val som schemalagda musiktimmar. Dessutom får de extra lektioner i sång och spel.

Eleverna äter i vår matsal där en stor del av råvarorna är ekologiska. Vi serverar två olika rätter dagligen, varav en är vegetarisk. Även ett salladsbord erbjuds dagligen. Köket drivs på entreprenad och maten lagas i skolans tillagningskök. Vi arbetar efter Stockholms stads riktlinjer för skolmåltider.

Vasa Real är en HBTQ-certifierad skola och använder sig av Olweus antimobbningsmodell. Vi erbjuder läxläsning på skolan måndagar och onsdagar klockan 15.00-16.30.