Skolbyggnaden och skolgården

Grundsärskola
Spånga-Tensta
1–6

I vår grundsärskola undervisar vi eleverna i ämnen eller ämnesområden.

Gullingeskolan, satsar på kvalitet i undervisningen och på fritidshemmet för att ge våra elever största möjliga chans att lyckas i studierna och som unga människor. Det är självklart för oss att inrikta oss på språkutvecklande arbetssätt, inkludering och värdegrundsarbete. Gullingeskolan är en dynamisk skola som präglas av höga förväntningar på elever och personal. Här samlas många olika kulturer för att lära av och med varandra.

Vi är en F-6 skola med cirka 300 elever och omfattas dessutom av grundsärskola samt fritidshem. Vi ligger centralt beläget i Tensta, nära kommunikationer. På promenadavstånd finns skogar och ängar med bland annat Järvafältet, Eggeby gård, Spånga by, Spånga IP och Tensta simhall som vi använder i vår undervisning.

Vår engagerade och kompetenta personal ser det kollegiala lärandet som en viktig del i utvecklingen av vår verksamhet för att ge våra elever en hög kunskapsutveckling. Att följa aktuell forskning och fortbilda personalen kontinuerligt är därför viktigt för oss för att kunna möta och utmana alla elever på bästa sätt.

En god kost är viktigt för oss på Gullingeskolan. Förutom en god skollunch med riklig salladsbuffé serveras varje morgon frukost till de elever som önskar det.

Gullingeskolan har mycket trevliga lokaler, varav de flesta är nyrenoverade. Skolan har också en mycket trevlig skolgård som ger utrymme för lek och spel. Alla skolans klassrum har en hög teknisk standard med bland annat interaktiva skrivtavlor.