Marcusskolan, grundsärskola, F-10

Rissnavägen 9

På Marcusskolan fokuserar vi på att utforma undervisningen och skolmiljön så att allt passar just dig. Vi vill att lärandet ska vara lustfyllt och stimulera dig och att du ska kunna göra allt fler saker på egen hand.

Grundsärskola
Bromma, Spånga-Tensta
Fristående

Marcusskolan i Spånga är en F-10 grundsärskola som vänder sig till elever med autism eller autismliknande tillstånd och lindrig intellektuell funktionsnedsättning. Vi erbjuder även fritids och LSS-fritids (korttidstillsyn för skolungdom över 12 år).

På Marcusskolan fokuserar vi på att utforma undervisningen och skolmiljön så att allt passar just dig. Det är dina behov, starka sidor, intressen och drömmar som bestämmer mycket av hur din skoldag ser ut. Vi vill att lärandet ska vara lustfyllt och stimulera dig och att du ska kunna göra allt fler saker på egen hand. Vi har våra gemensamma lektioner och genomgångar i ett hemklassrum. Sedan får du arbeta på en egen elevplats i ett mindre rum med dator och andra hjälpmedel. På detta sätt kan vi anpassa undervisningen extra mycket efter dina behov och din förmåga.

Marcusskolan har hög personaltäthet med cirka två elever per vuxen (pedagogisk assistent och/eller lärare). Som elev har du tillgång till bland annat Time Timer, dator och/eller iPad och timglas.

Efter skolans slut kan våra elever stanna på vårt fritidshem. Där får de hjälp att planera sin eftermiddag och att komma igång med fritidsaktiviteter. Det kan handla om allt från att spela innebandy, göra läxor eller arbeta vid datorn till att få massage eller laga mellanmål. Tack vare vår egen buss kan vi anordna aktiviteter också utanför skolområdet.

Marcusskolan erbjuder även fritidshem för barn över tolv år. För oss är samarbetet med elevernas föräldrar viktigt.

Marcusskolan i Spånga är en F-10 grundsärskola som vänder sig till elever med autism eller autismliknande tillstånd och lindrig intellektuell funktionsnedsättning. Vi jobbar bland annat med seriesamtal och sociala berättelser: Seriesamtal är en visuell konversation som främst används för att bemöta här-och-nu-situationer i vilka man systematiskt förklarar vad en person säger, gör, känner eller tänker.

Vi äter tillsammans på skolan i mindre grupper.