Ålstensskolan, F–5

Nyängsvägen 72–80

Ålstensskolan är organiserad i mindre enheter för att ni som elever och vårdnadshavare skall känna tillhörighet samt trygghet och närhet till pedagogerna.

Bromma

• Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning
  • Kontrastmarkering Kontrastmarkering

Ålstensskolan ska vara en modern mötesplats för utveckling inom lärande, hälsa och demokrati. Vår utbildning syftar till att ge eleverna rätt förutsättningar och verktyg för att lyckas med sina nuvarande och framtida studier. Vi utbildar morgondagens världsmedborgare. Vi utvecklar därför elevernas kreativitet samt kommunikativa- och sociala förmågor, egenskaper som är betydelsefulla kvalifikationer i framtida yrken på ett globalt verksamhetsområde.

Ålstensskolan arbetar med varje elev enligt en individuell utvecklingsplan, mot läroplanens kunskapskrav. I elevintervjuer berättar eleverna att de känner sig trygga i sin skolmiljö och kan fokusera på undervisning. Lärarna bemöter eleverna med respekt och främjar respekt mellan eleverna. Skolans trivselregler kommuniceras i det dagliga värdegrundsarbetet och bidar till en trygg skolmiljö med studiero. Våra lärare skapar tillitsfulla relationer och är goda ledare.

Undervisningen är välstrukturerad och eleverna vet vilka mål och kunskapskrav de arbetar mot. Den goda Ålstensandan ska vara ett minne att bära med sig i skolan och senare i livet.

Skollunchen bjuder på två rätter, varav en är vegetarisk och det finns matig och näringsriktig salladsbuffé. Ålstensskolan ska förebygga uppkomsten av avfall och reducera matsvinnet och matavfall. Vi gör medvetna val kring livsmedel genom att säsongsanpassa valet av råvaror samt att välja ekologiska livsmedel. Genom undervisning och på ett elevnära sätt källsortera sopor och matavfall synliggörs betydelsen av det personliga ansvaret för vår gemensamma livsmiljö och hälsa.

Utöver idrottslektionerna har vi en rörelsesatsning som vi kallar Hjärna Puls. Hjärna Puls ska bidra till att ge alla eleverna daglig fysisk aktivitet. Det kan vara styrda rastaktiviteter, pulskort i klassrummet, brain breaks, pulshöjare och/eller SMART-pass.